banner460
banner128

Saltuk Yüceer’den  Yat Limanı açıklaması

Kadıköy Kent Konseyi Başkanı Yük.Mimar Saltuk Yüceer, Kalamış Yat Limanının kapasitesinin artırılmasının bir çok sorun doğuracağını belirterek, limanın mevcut halinde kalmasını istdediklerini belirtti.

Yüceer’in  Fenerbahçe-Kalamış Dayanışması adına konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Sevgili Kadıköylüler, Sevgili İstanbullular,

Yaşadığı Çevreye, Kentine, Doğasına, Kültürüne ve Tarihine Saygılı Dostlar…

Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı imar planlarının Özelleştirme İdaresi Yüksek Kurulu tarafından hazırlandığı ve ihaleye çıkılacağı haberinin üzerinden tam 10 yıl geçti. ÇED Yönetmeliğinde “Olumlu veya  Gerekli Değildir” kararı alınmadıkça bu projelerle ilgili teşvik, onay, izin, yapı ve kullanım ruhsatı verilemez, proje için yatırıma başlanamaz ve ihale edilemez” hükmü yer almasına ve ÇED raporu olmadığı için iptal edilen planlara rağmen geçen bu 10 yıl içinde yapılan 3 plan için de ÇED raporu hazırlamaktan ısrarla kaçınıldı.

Şimdi ise ülkenin yat bağlama kapasitesi açısından en büyüğü olan Fenerbahçe- Kalamış Yat limanının bu kapasitesini sadece200 yat arttırmak pahasına;  yat limanı yer seçimi kriterleri açısından  dahi uygun olmadığı halde, ayrıca yapılaşmanın sınırlandırılması ve kesinlikle  arttırılmaması gereken bir alanda  yer almasına  rağmen  Fenerbahçe- Kalamış  Yat Limanı  alanını  100.000 m2  arttırarak        438 bin m2ye çıkartılması ve dolgu alana 40.000 m2 inşaat yapılması  planlanıyor.

Bizler, Fenerbahçe-Kalamış ve civarında oturan  32 Kadıköy'lü, ÇED raporu hazırlanmadan yapılan planı, halkın kıyı kullanımını azaltması, kıyı alanını yapılaşmaya açması, zaten kalabalık olan bölgeye yapı, nüfus ve trafik yoğunluğu getirmesi, gerek kent siluetini gerekse ekolojik dengeyi ve doğal  yaşamı bozması, Kalamış’la özdeşleşen yelken sporunun yoğun olarak yapıldığı alanın küçülmesine neden olması , bölgedeki hava koridorunu kesmesi ve yıllardır o bölgede yer alan Su Ürünleri Balıkçı barınağı fonksiyonunun planda yeni bir yer tarif edilmeden kaldırılması gibi bugünümüzü  ve geleceğimizi alt üst edecek gerekçeleri “Anayasa Mahkemesi’ne taşıdık.

Ancak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bu kez de “ANAYASA MAHKEME”sinin  kararını dahi beklemeden alanı  40 yıllığına satmak için ihaleye çıkarttı. 

Bizler, Kadıköy’ü ve doğayı seven yurttaşlar olarak, uygulanması halinde Kalamış’ta telafisi imkansız sonuçlara sebep olacak bu imar planlarının Anayasamızın 17, 56 ve 57. maddeleri ile AİHS madde 8’e göre koruma altındaki haklarımızı  ihlal ettiği için “ANAYASA MAHKEMESİ” ne  başvurduk.

Biz Kadıköylüler ve Kalamış Dayanışması olarak, betonlaşmaya karşı çıkmak,  denizimize, kıyılarımıza, yeşil ve park alanlarımıza sahip çıkmak, kısacası yanlışlara dur diyebilmek için, bu  Yat Limanının en azından mevcut halinde kalmasını ve biz Kadıköylülerin sesine kulak verilmesini istiyoruz.

Sonuçta bizler,  Fenerbahçe- Kalamış Koyuna, Kalamış  Parkına  sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz. Zira bunu kendimiz kadar gelecek kuşaklar içinde bir borç bilerek yapıyoruz.                                                                                      Ve diyoruz ki,  

“DÜNYA BİZE ATALARIMIZDAN MİRAS KALMADI,BİZ ONU ÇOCUKLARIMIZDAN ÖDÜNÇ ALDIK”..

Saygılarımızla,

FENERBAHÇE –KALAMIŞDAYANIŞMASI,”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.