banner460
banner128

Radyoculukta çeyrek asır: KÜPE FM

Erdoğan’dan-Karayalçın’a,  Meral Akşener’den-Mustafa Şentop’a. Faik Öztrak’dan  -Abdülkadir Aksu’ya,   Aşkın Nur Yengi’den-Semiha Yankı’ya .. Kimler geldi kimler geçti.

İstanbul Silivri Merkezli olarak yayıncılıkta ceyrek asırı deviren KÜPE FM bu süreçte bir çok ünlü ismi de stüdyolarında ağırlamış. Bir çok isim KÜPE FM’den dinleyicilere seslenmiş.  Hayatını radyo ile bütünleştiren ve 26 yıldır Nazım'ın dediği gibi  yaşamının her anını  “ipekli bir halı dokur gibi,  sevinçli bir destan okur gibi.. “ radyo ile  yaşayarak bugüne gelen Dilek Sırdaş..  Sırdaş çeyrek asırık  Radyo sevdasını ve KÜPE FM’i anlattı.

-Önce sizi tanıyalım. Dilek Sırdaş kimdir?

Sırdaş-1976 İstanbul/Pendik'te doğdum. İlk ve ortaokulu Pendik'te okudum. Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi Makine Ressamlığı bölümünde 2 yıl okuduktan sonra Silivri'ye taşındığımız için Avcılar Endüstri Meslek Lisesinden mezun oldum. .Lise yıllarında Marmara  Fm’de başladığım radyoculuk daha sonra mesleğim oldu. Arsen ve Can Gürzap Ailesinin Diyalog Sunuculuk ve Spikerlik Kursunu bitirdim.1996 yılından bu yana Küpe FM'in ortağı ve Genel Müdürüyüm. Evliyim 2 kız çocuğum var.

-Dilek Sırdaş Küpe FM ile nasıl tanıştı.

Sırdaş-Küpe fm 1994 yılında Silivri’de kuruldu. O dönemde ben Silivri’de bulunan yerel radyoda program yapıyordum. Rakiptik yani :) 1996 yılında Küpe fm’i kurucusundan eşim Rıdvan Sırdaş ile birlikte devir aldık.

Adını mekanından alan radyo

-Küpe FM nasıl ortaya çıktı.

Sırdaş-Küpe fm Silivri sahilde bulunan Küpeşte’nin içinden yayın yapmaya başladı. Adını da oradan almış. Sonrasın da biz devir aldığımızda isim çok güzel olduğu için değiştirmedik.

Tarafsız ve ilkeli yayıncılık

-İlk günleri anlatır mısınız. Nasıl bir mekandı. Nerelere ulaşabiliyordunuz.  Kimlerle yola çıkmıştınız.  Hedef neydi?

Sırdaş-90’lı yıllarda Radyoculuk 90’lı yıllardaki müzik gibi bambaşkaydı. Özel radyoların yeni yeni hayatımıza girdiği yıllardı.. Bizim gibi dinleyicimizde heyecanlıydı. Küpe fm devir aldığımızda Bölgesel izini olan ama sadece tek vericiyle Silivri ve civarına yayın yapan bir radyoydu. Ama ilk günden itibaren çok popüler bir radyoydu güzel bir imajla devir aldık ve hep geliştirerek yolumuza devam ettik. Şu an Yayın Yönetmenimiz Turhan Alyakut ve Müzik Direktörümüz Tuncay Saran ile o günden bu yana çalışıyoruz.1999 yılında da Kamil Bilici kadromuza dahil oldu. Kendileri en eski yol arkadaşlarımız.

Hedefimiz tarafsız , ilkeli ,farklı ve güzel yayın yapmaktı sanırım başardık.

Nasıl da çabuk geçti!

-Acısıyla tatlısıyla 25 koca yıl.  Nasıl geçti?

Sırdaş-Evet çeyrek asır geride kaldı. Nasıl da çabuk geçti zaman inanılır gibi değil. Ama güzel geçti.

Radyo, bizim için bir sosyal proje gibi, gönül bağı kurduğumuz, en sevdiğimiz ve kıymetlimiz. Geliştirmek için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz

Unutulmaz davet: Erdogan KÜPe FM’de

-Sizi en mutlu eden, unutamayacağınız anlar, programlar..

Sırdaş-Radyo benim için büyük bir Aşk her anı benim için mutluluk kaynağı ama unutamayacağım bir anım var onu paylaşmak isterim. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Partinin kurulduğu 2001 yılında Silivri’yi ziyaret etmişti. Şimdi Bölgemiz milletvekili olan Sayın Tülay Kaynarca ile birlikte çalışıyoruz ve Erdoğan’ın ziyaretini takip ediyoruz. Radyo Programına davet etmek istiyoruz ama nasıl yaklaşırız diye kendi aramızda konuşurken ben bir fırsat buldum ve Sayın Erdoğan’ı yemek yediği sırada kendimi tanıtarak radyoya davet ettim. Uçağı olduğunu geç kalmaması gerektiğini söyledi. Bende ‘’eğer yemeğinizi çabuk yerseniz ve şoförünüz de hızlıysa mutlaka yetişirsiniz’’ dedim. Güldü peki tamam dedi yemek sonrası radyoya gittik. Tülay Kaynarca ile Küpe fm’de program yaptılar. Bizim için de unutamadığımız bir anı olarak kaldı.

En büyük kazançları dinleyicilerin güveni

-Ne kazandınız 25 yılda.?

Sırdaş-Robert Bosch’un en meşhur sözüdür: “İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim.” Çeyrek yüzyıllık yayıncılık hayatımızda bizim önceliğimiz de her zaman müşterilerimizin ve dinleyicilerimizin güvenini kazanmak olmuştur. Bundan daha büyük kazanç olabilir mi?

Ünlülerin durağı: KÜPE FM

-Kimler geldi , kimler geçtii..

Sırdaş-Geride bıraktığımız 25 yıl içerisinde Küpe Fm stüdyolarında birbirinden popüler şarkıcılardan, Türk siyasetine yön veren politikacılara kadar birçok konuk ağırladık. Bunların içerisinde Cumhurbaşkanından başbakanlara, parti başkanlarından bakanlara, milletvekillerine belediye başkanlarına kadar aklınıza gelebilecek birçok isim sayabiliriz.

Dünyanın her yerine ulaşabiliyorlar

-Şu an nerelere sesinizi duyurabiliyorsunuz?

Sırdaş-13 adet karasal vericimiz ile İstanbul’dan Çanakkale’ye, Edirne’den Kırklareli’ne, Tekirdağ’a Trakya’da yayınımızın ulaşmadığı nokta yok. Trakya bölgesininin tamamına yayın yapan tek radyo olmanın sorumluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Bu arada yalnızca karasal vericilerimizden değil Türksat 3A uydusu üzerinden, internet aracılığı ile ve akıllı telefonlardaki uygulamalarla da Dünyanın neresinde olursanız olun Küpe Fm’i dinleyebiliyorsunuz.

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri radyoculuk..

-Pandemi süreci  radyo yayınlarını nasıl etkiledi?

Sırdaş-Ekonomik, siyasi, doğal afet ya da son olarak yaşadığımız pandemi gibi kriz dönemlerinde ne yazık ki en önce etkilenen sektörlerden biriyiz. Bu tür zamanlarda yayıncı sorumluluğumuz bir kat daha artıyor. Doğru haberleri hızlı bir biçimde vermek gerekiyor. Pandemi sürecine  bizler de bir çok kurum gibi hazırlıksız yakalandık ancak hızlı bir biçimde sürece uyum sağlayarak alt yapı çalışmalarını tamamlayıp personelimizin evden çalışmalarını sağladık. Normalleşme adımları ile birlikte yeniden  stüdyolarımıza döndük. Hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarak çalışmaya devam etmekle beraber, Stüdyomuzda konuk ağırlamayı sonlandırarak telefon bağlantıları ile söyleşilerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

-Bundan sonra hedefte neler var?

Sırdaş-25 yıldır olduğu gibi bundan sonra da sorumlu yayıncılık anlayışı ile bölgemizden haberleri aktarmaya, en iyi müziği dinletmeye, yeni yatırımlarımızla farklı mecralardan dinleyicilere ulaşmaya devam etmek istiyoruz.

Erhan KIZILYAR

Anahtar Kelimeler:
Dilek Sırdaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.