banner460
banner128

Projeler gençlerden, destek Esenyurt Belediyesi’nden

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, toplum ve ülke için projesi olan gençlere hayallerini gerçekleştirme imkanı verileceğini söyledi. Başkan Bozkurt, 10 ayrı dalda düzenlenecek yarışmalarda öne çıkacak projelerin belediye tarafından destekleneceğini açıkladı.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçedeki okul aile birlikleri üyeleriyle toplantı programında bir araya geldi. Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda eğitime dair açıklamalarda bulunan Başkan Bozkurt, “Eğitimin birçok alanında çalışmalar yapacağız. Çocukların üniversite hayatına hazırlanmasında da aktif rol oynayacağız. Bizi düşünmeye, araştırmaya sevk edecek çalışmalar yapacağız. 10 ayrı dalda proje yarışması düzenleyeceğiz. Eğer ilçemizle, ülkemizle ilgili hayalleri olan gençlerimiz varsa bu projeleri destekleyeceğiz. Finansman desteğini biz sağlayacağız” dedi.

Kampüs liselerle sınıf mevcutları düşecek

Esenyurt’ta sınıf mevcutlarını azaltmak için çalışmalar yapacaklarını söyleyen Başkan Kemal Deniz Bozkurt, “İlçemizde birçok sorunumuz var. Bizim için bunların başında eğitim geliyor. Maalesef, sınıf mevcutları 65 kişinin üzerinde. Önceliğimiz bu sayıyı yarıya düşürmek. Bunun için 35 okula ihtiyacımız var. Ama ilçemizde bunun için yeterli alan yok denecek kadar az. Var olan yerler de ilçe dışında. Biz de bunun için ne yapabiliriz diye düşündük. Lise kampüsü projesini oluşturmayı planladık. Farklı alanlardaki liseleri bir kampüste toplayarak, içerisine gerekli uygulama alanlarını ve laboratuvarlar koymaya karar verdik. Böylelikle liseleri bu alanlara taşıyarak ilçe içerisinde kalan binalara da ilkokul ve ortaokul öğrencilerini yerleştireceğiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.