banner460
banner128

PAZAR GÜNÜ ÜÇ ETKİNLİĞE DİKKAT!

Maltepe'de  İBB iştiraki Spor İstanbul tarafındanÇocuk Maratonu gerçekleştirilecek Pazar günü  ayrıca iki kadın etkinliğine dikkatinizi çekmek istiyoruz. Beylikdüzü'nde Süslü Kadınlar Bisiklet sürecek, Küçükçekmece'de ise iki bayan futbol takımı İran'da futbol maçı seyrettiği için ölüme mahkum edilen Seher Hudayari için sahaya çıkacak.. Bu arada yine bugün  Esenyurt'ta kent Konseyi seçimi gerçekleştirilecek.

ÖZET

Pazar

Saat 09.00-18.00      İstanbul Çocuk Maratonu- Maltepe Orhangazi Parkı

Saat 16.00                 Kadınlar Seher Hudayari için sahada -Küçükçekmece Kemal Aktaş Stadı

Saat 17.00                 Süslü Kadınlar Bisiklet Sürüyor -Beylikdüzü Sezen Aksu Parkı

...........................................................................................................................................................................................

İSTANBUL ÇOCUK MARATONU MALTEPE’DE

‘En Çok  Çocukla Dünya Koşma Rekoru’na sahip İstanbul Çocuk Maratonu,  Pazar günü Maltepe sahilinde binlerce küçük koşucuyu ağırlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenecek İstanbul Çocuk Maratonu 22 Eylül’de Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda binlerce çocuğu ağırlayacak.

Geçtiğimiz yıl 10 binin üzerinde çocuğun katılımı ile düzenlenen, ‘En Çok Çocukla Dünya Koşma Rekoru’na sahip etkinlikte, çocuklar ‘Hoşgeldin Şampiyon’ ve ‘Katılmak Kazanmaktır’ sloganları ile karşılanacak.

0-15 yaş arası çocukların aileleri ile katılacakları etkinlikte tüm çocuklar şampiyon olacak. Maraton bilinci ve spor kültürünü aşılamak amacıyla düzenlenen koşularda, katılan her çocuğa şampiyonluk madalyası ve sertifikası verilecek.

Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan ve her yıl olduğu gibi bu yıl da katılımın tamamen ücretsiz oluğu etkinliğe katılmak isteyenler www.cocukmaratonu.istanbul web sitesi üzerinden online kayıt yapabiliyorlar.

2018 yılında ‘En Çok Çocukla Dünya Koşma Rekoru’ kıran etkinlik, 2017 yılında ise İstanbul Çocuk Maratonu ACE of M.I.C.E. tarafından ‘Yılın En İyi Çocuk Etkinliği’ seçilmişti.

Her yaştan çocuk maraton heyecanı yaşayacak!

0-3 yaş, 4-5 yaş ve 6-7 yaş grubu çocuklar, 300 metre mesafeli maratonu anne ve babaları ile birlikte, 8-9 yaş, 10-11 yaş, 12-13 yaş grubu çocuklar ise 900 metre mesafeli maratonu kendi başlarına koşarak maraton heyecanı yaşayacaklar. 14-15 yaş grubu çocuklar 1500 metre mesafede koşu deneyimi kazanma imkanı bulacak. Ayrıca, Down Sendromlu çocuklar da İstanbul Çocuk Maratonu'nda yer alarak madalya kazanmanın sevincini tadacaklar.

Koşu ve eğlence bir arada

İstanbul Çocuk Maratonu etkinliği festival havasında geçecek. Koşu parkurunun yanı sıra eğlenceli aktiviteler, sahne gösterileri ve oyun alanları da küçük koşucuları bekliyor olacak. Konserler ve etkinliklerle İstanbul Çocuk Maratonu aileleri ile birlikte çocuklara keyifli bir Pazar günü yaşatacak.

Program

Tarih        : 22 Eylül 2019, Pazar

Saat           : 09.00 – 18.00

Yer            : Maltepe Orhangazi Şehir Parkı

.......................................................................................................................................................................................................

KADINLAR SEHER HUDAYARİ İÇİN SAHADA

Küçükçekmece Belediyesi Kemal Aktaş Stadı çok özel bir maça ev sahipliği yapıyor. Akdeniz Nurçelik Spor ile Ozanlar Gücü Spor kadın futbol takımları, görmezden gelinen tüm kadınlar için sahada.

İran'da kadınlara yönelik 40 yıldır devam eden stadyum yasağı 29 yaşındaki Seher Hudayari'nin ölümüne neden oldu. İstiklal Kulübü’nün forma rengi nedeniyle “Mavi Kız" olarak tanınan Hudayari'nin hayallerine ortak olmak için Akdeniz Nurçelikspor ile Ozanlar Gücü Spor kadın futbol takımları, Dilek Kaya hakemliğinde, 22 Eylül 2019, Pazar günü saat 16:00'da Küçükçekmece Belediyesi Kemal Aktaş Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Takımlar, bu özel futbol maçını, yok sayılan ve görmezden gelinen tüm kadınlar için oynayacak.

Tarih: 22 Eylül 2019

Saat: 16:00

Mekan: Küçükçekmece Belediyesi Kemal Aktaş Stadı

Adres: Gültepe Mah. Barbaros Cad. NO:30 Küçükçekmece

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

BEYLİKDÜZÜ’NDE SÜSLÜ KADINLAR, KADINLARIN GÖRÜNÜRLÜĞÜ İÇİN PEDAL ÇEVİRECEK

İlk kez 2013 yılında, “Bisiklete binmek, kadınların toplumda görünür hale gelmesi ve özellikle şehirle etkileşime girmesinin tamamen yeni bir yoludur” diyerek başlayan ve “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” ne dikkat çekmek adına düzenlenen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” etkinliği ile yüzlerce kadın hafta sonu pedal çevirecek. Kadınların en güzel kıyafetlerini giyerek, bisikletlerini çiçeklerle ve kurdelelerle süslediği etkinlik, Beylikdüzü Sezen Aksu Parkı önünden başlayarak Yaşam Vadisi’nde son bulacak. Yıllardır büyük ilgi gören ve bu yıl yaklaşık 115 şehir,14 ülkede eş zamanlı olarak bağımsız gönüllü kadınlar tarafından düzenlenecek etkinlikte Beylikdüzü’nün kadınları süslü bisikletleri ve gülümsemeleriyle Beylikdüzü’nde kadının ne denli görünür olduğunu bir kez daha hatırlatacak.

TARİH: 22 Eylül 2019 Pazar

SAAT: 17.00

YER: Sezen Aksu Parkı önü

ADRES: Cumhuriyet Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi karşısı Beylikdüzü - İstanbul

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.