banner460
banner128

Oran: Rejim Atatürk’ün kurduğu rejim değil

CHP’li Umut Oran, Türkiye’de rejimin Atatürk’ün kurduğu rejim olmadığını savunarak, “Rejim değişti. Bizim cumhuriyeti geri almamız lazım” dedi.

Büyükçekmece CHP 12.  Olağan Kongresi’nde konuşan CHP Eski Genel Başkan Yardımcılarından Umut Oran, son yerel seçimlerde Büyükçekmece’de ve İstanbul’da parti olarak büyükbaşarı yakaladıklarını belirterek emeği geçen partililere teşekür etti.  Önemli olanın başarıyı korumak ve daha ileri götürmek olduğunu kaydeden Umut Oran, bunun için de CHP’nin ülke düzeyinde iktidar olması gerektiğini bildirdi.

Kongrelerin aynı zamanda yeni çözümler sunma yeri olduğunu beliren Oran, ana hedefin Atatürk’ün Muaassır Medeniyetler seviyesinin yakalanması olduğunu belirten bunun önünde iki engel bulunduğunu bildirdi. İçte Türkiye’de rejimin değiştiğini belirten Oran şöyle konuştu. ‘Rejim Atatürk’ün kurduğu rejim değil.  Türkiye’de tek adam rejimi vardır. Resmi Gazetede şeri hükümler yer almaya başladı. Sözcü Davası’nda gezetecilere verilen ceza ortada.  Bizim cumhuriyeti geri almamız lazım.

Diğeri dışarda. Elalem Mars’a gidiyor. Biz bir ekonomik buhran içindeyiz. 1929’daki gibi büyük bir ekonimik buhrandan söz ediliyor. 2030 yılına kadar sürebileceği öne sürülüyor.

Bütün bunlara rağmen daha iyi bir Türkiye, daha güzel bir Türkiye mümkün. Bunun için önümüzdeki seçimlerde ülke düzeyinde başarılı olmamız lazım. Aynı şeyleri yaparsak aynı sonuçlarla karşılaşırız. Yeni şeyler yapmamız lazım”

Anahtar Kelimeler:
Umut OranMansur çelik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.