banner460
banner128

Nurcan Şanlı  son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün tedavi gördüğü Beylikdüzü Medicana Hastanesi’nde hayata gözlerini yuman; CHP’nin sevilen yüzlerinden  partinin Kadın Kolları Genel  Merkez eski Yöneticisi, İstanbul  İl eski Başkan Yardımcısı Nurcan Şanlı için bugün Garip Dede Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Cemevi’ndeki törene; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancığlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İmranlı Belediye Başkanı Murat  Açıl, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, İstanbul eski İl Başkanı Cemal Canpolat, Mehmet Ali Özpolat, Eski Milletvekilleri; Süleyman Çelebi, Mehmet Sevigen, İBB Başkanvekili Hüseyin Aksu, CHP PM eski üyesi İbrahim Yener,  bazı ilçe başkanları ve çok sayıda CHP’linin yanısıra Şanlı Ailesi’nin yakınları ve dostları katıldı.

Cenaze töreninde konuşan CHP İstanbul eski İl Başkanı Cemal Canpolat, Nurcan Şanlı’nın mücadeleci kişiliğine değinip,  partiye yaptığı katkıları hatırlatırken, anısını yaşatacaklarını ifade etti.  Cemevi’nde Nurcan Şanlı’nın eşi Hüseyin Şanlı ve aile bireyleri taziyeleri tabul etti.

Şanlı'nın cenazesi daha sonra Büyükçekmece Mezarılğı'na götürülerek burad atoprağa verildi. Şanlı ailesi daha sonra Gürpınar Cemevi'nde taziyeleri kabul etti.

Nurcan Şanlı kimdir?

04 Ağustos 1968 yılında, Kayseri'nin Sarız ilçesinde doğdu.
İlk ,Orta ve Lise öğrenimini Kayseri’de bitirdi. Trakya Üniversitesi Eğitim Yüksek Okulu Sınıf öğretmenliği bölümünden 1991 yılında mezun oldu.
1991 yılında Şanlıurfa Sırrın İlköğretim okuluna öğretmen olarak atandı. 2 sene Şanlıurfa’dan öğretmenlik yaptıktan sonra 1993’te İstanbul, Esenyurtta bulunan Yenikent ilköğretim okuluna atandı. Sınıf öğretmenliği yaptığı dönemde ayrıca idareci olarak da görev yaptı.
1997 Yılında öğretmenlikten ayrıldı.
1998 yılında Bahçeşehir’in belde olması ile birlikte Cumhuriyet Halk partisi Bahçeşehir CHP kurucu üyeliği yaptı.
1999 yılınca CHP kurucu meclis üyeliği görevlerinde de bulunan Nurcan Şanlı 2000 – 2002 yılları arasında başarılı çalışmalarından dolayı İstanbul İl yönetim kurulu üyeliğine seçildi.
5 yıl örgütü ile birlikte başarılı çalışmalar yaptıktan sonra 2010 yılında Kurultay delegeliğine seçildi. 33. olağan kurultay delegeliği yaptı
15. Olağanüstü Kurultayında, Parti Meclisi, Bilim ve kültür platformunda aday gösterildi.
Son olarak da Cumhuriyet Halk Partisi Kadın kolları, MYK üyeliği ve genel saymanlığı yaptı.
Cumhuriyet Halk partisinin bütün organlarında görev yapan Nurcan Şanlı bu çalışmalarının yanı sıra sivil toplum örgütlerinde de özveri ile çalışmalarına devam etti.
Kadın adaylarını Destekleme Derneğinde ve Bahçeşehirliler Derneğinde çalışmalar yaptı

İşadamı Hüseyin Şanlı ile evli olan Nurcan Şanlı bir çocuk annesi idi.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Eşi Hüseyin’in son seslenişi..

Aşağıdaki satırları Nurcan Şanlı'nın hayat arkadaşı Hüseyin Şanlı'nın  Eşi'ne aramızdan ayrılmadan önceki seslenişi...

Yol Arkadaşıma

Yıl 1990 kayserinin sarızın kısrak dağlarında doğmuş, köy ensitütülerinde öğretmen olmuş bir babanın yiğit kızı; hep önlerde olmak isteyen, toplumun değer yargılarını kutsal sayan keskin hırçın hakkım diye bağıran susmayan yiğit kadın. Her geçen gün benim daha çok saygımı kazanmış, Asaletinden taviz vermeyen olmazsa olmazı insan olmaya çalışan yiğit kadın.

Her insanın başarısını alkışlayan, başarısızlığı hoşgörü ile karşılayan yiğit kadın.

Bugün sabah hastaneye gelirken , kırk büklüm ciğerleriyle araca binmeye çalışan güzel gözlüm kadınım, sevgilim, hayat arkadaşım.

Sen benim yiğidimsin, hadi insanlar seni bekliyor.

Bu düzeni anca senin gibi “ YİĞİT KADINLAR” toparlar, herkesin senin gibi inanmışlara ihtiyacı var, özellikle benim çok ihtiyacım var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.