banner460
banner128

Neden Diyanet öğrencilerin harçlığına değinmiyor?

Adı üstünde öğrenci yani eğitimi devam ediyor istese de iş bulup çalışamayacak durumda. O halde çok fakir ve aileleri de işsiz güçsüz olan öğrenciler var. Bu öğrencilerin de ister istemez paraya ihtiyaçları var. Elektrik faturalarına , oto alımlarına v.s bir çok alımlarda çeşit çeşit vergiler var. Bu vergilerin bence en acil ve önemlisi öğrenci cep harçlığıdır.

*

Kim vermek istemez ki bu cep harçlığını yeterki düzenlensin ve bu konuda toplum aydınlatılsın. Bir üniversite öğrencisi adayı olarak inanın ben bile vermek isterim hem de kendi cep harçlığımdan sadece biraz duyarlılık ve empati kurmak gerekiyor.

An itibariyle paralarının sayısını bile bilmeyecek boyutta gelirleri olanlar şöyle bir empati kursunlar ve öğrencilik yıllarına dönsünler zaman tünelinde bunu yapsalar yeter ve sanırım seve seve fakir ve ihtiyaç sahipleri öğrencilere mutlaka yardım edecekler diye düşünüyorum.

*

Aslında Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş, neden bu konulara dokunmuyor ki ? Anlamış değilim. Bundan da daha güzel sevap olur mu ? Dedim ya öğrenci bu geliri yok ve alabilmişse burslar da gerçekten de yetmiyor öğrenci kardeşlerimize.

İstenilirse bu konu çok güzel işlenir topluma anlatılır ve öğrenci kardeşlerimize öğrenci cep harçlığı adı altında belli bir miktar para verilebilir üstelik bir kez değil öğrenciliği devam ettiği sürece.

Yıllık bütçe hazırlanırken bu konuyu da yasal hale getirip kanunla gerçekleştirebilirler işte o zaman bu öğrenci cep harçlığı alan öğrenci kardeşlerimiz de gelecekte saygı ve güzel bir anılar zinciriyle hatırlayacaklar kendileri de katkıda bulunur kendilerinden sonra gelecek olan genç öğrencilere.

Bu durum da sosyal ve yasal bir hamle gerektiriyor. İstenilirse bu hamle atılır ve olay pozitif bir şekilde gerçekleştirilebilir. Böylece öğrenciler hem mutlu edilmiş olurlar hem de eksiklerini ve ihtiyaçlarını karşılamış olurlar. Kendilerine verilecek olan bu öğrenci cep harçlığıyla.

Umuyorum ki ilgililer ve duyarlı olan Devlet büyüklerimiz bu önemli konuya hiç siyasi bakmadan ülkemizdeki tüm öğrenci kardeşlerimizi mutlu ederler ve sevindirirler.

Kalın sağlık ve saygıyla siz Durum gazetesi okurlarımız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.