banner460
banner128

 “Çanakkale ruhu’ aynı köyde buluşturdu

“Çanakkale ruhu"  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü aynı köyde buluşturdu.  İmamoğlu ile Akgün,  Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları sürecinde karargahını kurduğu Çanakkale’nin Bigalı Köyü’nde ev aldılar.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Dr. Hasan Akgün’ün  Çanakkale’nin Bigalı köyü’nde ev aldı.  Her ikisinin de aynı köyde ev almasının nedeni ise Çanakkale ruhu.  Aynı köyde Çanakkale Savaşları’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün kaldığı ev de bulunuyor.  Atatürk savaş sürecinde Çanakkale’de  karargahını bu köyde kurmuş. 

Gazi köy: Bigalı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Bigalı’da ev almasını  bir gezide 'Burası Çanakkale savaşlarının yaşandığı Mustafa Kemal Atatürk'ün karargahının bulunduğu köy. Zaten gazi olan altı köyden biri.. Burayı da yine o kahramanların izlerin taşıyacak şekilde düzenleyeceğiz' demişti.  Geçen süreçte Akgün, aldığı binayı restore etti ve müze ev haline çevirdi.

Atatürk’ün evi müze 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da daha sonra Bigalı köyü’nde yıkık bir köy evi aldı.  İmamoğlu o ev ile ilgili Sözcü’den Özlem Gürses’e şu açıklamayı yaptı.  “Çanakkale Bigalı Köyü'nde yine bir belediye başkanı arkadaşımızın bir evi vardı, çok beğenmiştim. Niye beğendim? Çünkü Çanakkale Savaşı'nın kahraman komutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün evi de o köyde. Savaş süresince orada kalmış. Şu anda bir müze. Orada ben bir şey almak istedim, Çanakkale ruhunu yaşamak istedim. Aldığımız yıkık bir köy evi, karşısında da yıkık bir ambar. Dam denilen o. İmar çıkınca tamirat yapacağım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.