banner460
banner128

Musa Akdağ: İnşaatımız planlara uygun

Kumburgaz'da yüksek katlı bina yaptığı gerekçesiyle Büyükçekmece Belediyesi ile davalık olan Bayburtlu İnşaat yetkilisi Musa Akdağ, imar iznini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan almadıklarını belirtti. İnşaatın Kumburgaz Uygulama İmar Planına göre yapıldığını belirten Akdağ, Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini savundu.

28 Mayıs Perşembe günü Damga Gazetesi’nde  " Herkese 4 kat Bayburtlu’ya 11" başlığıyla yayımlanan manşet haberin ardından, Bayburtlu Grup İnşaat Taah. San. Ve Tic. Ltd. Şti.  aynı gazeteye bir açıklama yaptı.  Şirket yetkilisi Musa Akdağ tarafından yapılan açıklamada , Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün!ün kamuoyunu yanlış bilgilendirildiğini savundu.    Kamu ihalelerini üstlenen Bayburtlu Grup firması ile isim benzerliği dışında bir ilgilerinin olmadığını belirten Akdağ, bu zamana kadar şirketlerinin kamudan bir kere bile ihale almadığını söyledi.  Akdağ’ın açıklamasıyla ilgili Damga’da  Mehmet Mert imzasıyla yer alan haberde daha sonra şu bilgilere yer verildi.

Bakanlıkla bir ilgisi yok

Yaptıkları inşaata imar iznini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verildiği bilgisinin yanlış olduğunu dile getiren Musa Akdağ, imar izninin belediye imar planına dayandığını, kat yüksekliği dahil tüm yapılaşma koşullarının bakanlıkla bir ilgisi bulunmadığını, tüm yapılaşma koşullarının belediye tarafından düzenlenmiş 16.10.1991 onay tarihli 1/1000 ölçekli Kumburgaz Uygulama İmar Planına göre belirlendiğini açıkladı. Akdağ, "Mevcut bu imara göre değer biçilen arsayı aldık. Ardından da her yüklenici gibi yürürlükteki imar planına uygun şekilde hazırladığımız projeye yasal mevzuat uyarınca ruhsat alabilmek için önce Büyükçekmece Belediyesi'ne sonra Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne müracaat ettik. Müdürlük de planı inceledikten sonra projenin belediye tarafından hazırlanan plana uygun olduğunu saptadığı için ruhsat verdi" ifadelerini kullandı.

Konuyu yargıya taşıyacağız

Bayburtlu Grup İnşaat yetkilisi Musa Akdağ, sürecin bununla bitmediğini, Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından kendilerine çifte standart uygulandığını savundu. Ruhsatın iptali için Hasan Akgün'ün talimatı ile dava açıldığını belirten Akdağ, "Ancak ruhsatın yürütmesinin durdurulması talebi mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme tarafından bir aykırılık görülmediğinden ruhsatın ve inşaatın durdurulması talebinin reddedilmesi üzerine Hasan Akgün tarafından bu defa inşaata sürekli zabıta görevlilerinin gönderilmeye başlandı. İnşaatın mühürleneceği gibi tehditlerde bulundular. Ayrıca imar izninin Bakanlıktan verildiği gibi açıklamaları oldu. Artık bu konuyu yargıya taşıyacağız" açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.