banner460
banner128

Mazlumların muktedirlere karşı duruşu!

Esenyurt Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99'uncu yıl dönümünü Oğuz Aksaç konseriyle kutladı. Konsere katılan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ile şarkılara eşlik etti. Konserde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Büyük Taarruz, mazlumların muktedirler karşısında duruşunun simgesidir” dedi.

Büyük Zafer kutlamaları, 30 Ağustos sabahı resmî törenle başlayıp gün boyunca devam etti. Akşam saatlerinde ise Esenyurt Devlet Hastanesi, Esenkent ve Tabela Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na ‘Geleneksel Zafer Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Esenyurtlular, ellerinde bayraklarla marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Zafer coşkusu, sevilen sanatçı Oğuz Aksaç’ın konseri ile devam etti. Konsere, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı özel konseri ile Esenyurtlular bayram coşkusunu Cumhuriyet Meydanı’nda doyasıya yaşadı. Ayrıca, Zafer coşkusu Esenyurt Belediyesi ve Başkan Bozkurt’un sosyal medya hesaplarından online olarak paylaşıldı.

İLK GÜNKÜ HEYECANLA!

Konserde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurt her zaman birlik ve beraberlik içinde olacak” diye konuştu. Başkan Bozkurt, “Aradan 99 yıl geçmesine rağmen, ilk günkü heyecanla burada olmanız, aslında mesaj verilmesi gereken yere, bütün dünyaya, mesajı net bir şekilde iletmiştir” ifadelerini kullandı.

Başkan Bozkurt sözlerine şöyle devam etti: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarım, minnettarız ve hep minnettar kalacağız. Büyük Taarruz ve Kurtuluş Savaşı kazanılırken tek başına bir kişinin, iki kişinin başardığı bir iş değildi. Emperyal güçlere karşı, Anadolu'nun Trakya’nın, mazlum insanları tek yumruk oldu ve ülkesini, herkesin geleceğini korumak için canlarını ortaya koyarak; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yeniden kurdu. Bu çok değerli, sadece bir kutlama değil, her yıl ders almamız gereken bir konudur. Zorluklar olabilir, herkes karşımızda olabilir, her şey karşımızda olabilir ama bir arada durduğumuzda bunları hepsinin üstesinden geleceğimizin aynı zamanda kanıtıdır Büyük Taarruz.”

“BÜYÜK TAARRUZ, MAZLUMLARIN MUKTEDİRLER KARŞISINDA DURUŞUNUN SİMGESİDİR”

Özgürlük mücadelesinin, Türkiye’deki her kesimin bir olması ile kazanıldığına dikkat çeken Başkan Bozkurt, “Bu zafer sadece askerî bir zafer değildir, mazlumların muktedirler karşısında duruşunun simgesidir. Bu zafer, Anadolu'nun her bir coğrafyasının, her bir renginin el ele tutmasının sonucudur. Trakya, Anadolu… Dağlarıyla, ırmaklarıyla, gölleriyle ve denizleriyle nasıl bir arada yaşıyorsa, bugüne kadar halkları da her zaman bir arada uyum ile yaşamıştır. Bugüne kadar sorunsuz yaşamamızın, bütün yanlış uğraşlara, yanlış yönlendirmelere rağmen, buraya kadar gelmemizin tek nedeni: Renklerimiz, dinimiz, inancımız ne olursa olsun, bir arada bir durmayı başarabilmemizdir” diye konuştu.

“TÜRKİYE BİZDEN BAŞKA BİR DERS DAHA ALACAK! ŞİMDİ ÖRNEK OLMA ZAMANI”

Esenyurt’un son yapılan yerel seçimlerdeki siyasi tercihleri ile İstanbul’un ve ardından Türkiye’nin siyasi iklimini değiştirdiğine işaret eden Başkan Bozkurt, “Esenyurt'ta bunu başardık, Esenyurt'a tekrar teşekkür ediyorum, büyük bir onur verdiniz. Esenyurt, Türkiye'nin siyasi iklimini değiştirdi. Şimdi örnek olma zamanı. Esenyurt, Türkiye'nin her bir coğrafyasının rengini içinde barındırıyor, hatta dünyanın birçok yerinden insanı içinde barındırıyor. Bu kadar çok farklılık olmasına rağmen eğer bir arada yaşıyorsak, demek ki farklı olmak ayrıştırmayı gerektiren bir durum değil. Yapmamız gereken şey şu: Herkesi olduğu gibi kabul etmek, kendisine benzetmeye çalışmadan; inancıyla, kökeniyle, tüketim alışkanlıklarıyla, cinsiyetiyle, yaşlısıyla, genciyle, bir arada durmayı başardığınızda, bütün Türkiye bizden başka bir ders daha alacak! Ben Esenyurt'ta olmaktan, sizlerle beraber olmaktan her zaman mutlu oldum. Bundan sonra da olacağım. Bundan sonra hep güzel günlerde buluşalım. İnsanlığın, dostluğun, kardeşliğin ve zulme direnmenin zaferini kutluyor; hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Kemal Deniz Bozkurt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.