banner460
banner128

Lösemililere yardım etmek

Hani andımızda ; “Küçüklerimizi sevmek büyüklerimizi saymak’ diye bir cümle beni lösemilere yardım etme moduna mıknatıs gibi çekti. İnanıyorum ki bu ölümcül hastalık özellikle de çocuklarda çok büyük sıkıntılar yaşatıyor. Ülkemizde sayıları binleri geçen lösemili çocuklara bu haftaki yazımı yazmama neden oldu.

Lütfen düşüne biliyor musunuz onlar daha çocuk yaşamlarının henüz ilk baharının ilk günlerini yaşıyorlarken lösemi olmuşlar ve kimi zaman da tıp bile onlara karşı eli kolu bağlı çaresiz kalabiliyor ileri derecede hastalığın son evresinde ; bunu bilmek bile çok üzüyor insanı.

Aileleri perişan ve çocuklarını bu hastalığın pençesinden kurtarabilmek adına nasıl da çırpınıyorlar. İşte bu hastalık çocuklarda oluştuğunda yani meydana geldiğinde insan ne yapacağını bilemiyor.

Bu yüzden diyorum ki biz gençler lösemi derneklerine gitsek ve onlar için neler yapabileceğimizi sorsak hiç bir şey yapamasak bile bari kan versek o lösemili çocuklara , kardeşlerimize . Kendi cep harçlığımızdan bile olsa bir kaç oyuncak alsak ve onlara hediye etsek. Gülen yüzlerini , anlık olsa da yüz ifadelerindeki mutluluğa şahit olsak efsane olmaz mı ? Mutlaka olur. İnanın ilk fırsatta o derneklere gidip elimden ne geliyorsa onları karınca kararınca mutlu etmeye çalışacağım.

Babam bir sağlık bakanlığı mensubu olduğu için onun nasıl fedakarlıklar yaptığına bizzat şahidim  7/24 babamı arayanlar olurdu maddi manevi olarak kendisinden yardım isteyenlere hep yardım ederdi. O halde sağlık ve yaşam söz konusu olduğunda hepimiz elimizden gelen yardımları yapmalıyız.

Sınıf arkadaşlarımdan bir kız arkadaşımın beş yaşındaki erkek kardeşini geçen yaz maalesef kaybettik arkadaşım günlerce kriz nöbetleri geçirmişti. Onu teselli etmek bile haftalarca zamanımızı almıştı.

İşte aklıma o minik çocuk geliyor arada ve halen üzülüyoruz. İşte bu yüzden lösemili çocuklara yardımcı olabilmek ailelerine moral vermek ve kan gurubumuz eşleşiyorsa gereğinde kan vermek insani bir görevdir diye düşünüyorum. Çocuklar veya lösemililer kolay kolay ölmesinler. Onları yaşatabilme adına hem birey olarak hem toplum olarak her tür fedakarlığa katlanmalıyız. İnancımızda da çok büyük sevap olmalı.

İçinde bulunduğumuz bu kutsal ay’da ibadet ve oruçlarınızın Allah katında kabul olmasını diliyorum. Lösemili çocuklara ve hastalara yardımcı olabilmemiz konusunda siz değerli okurlarımızdan yardımlarınızı esirgememenizi istiyorum efendim.

Kalın selam ve saygılarla kıymetli okurlarımız.

Anahtar Kelimeler:
Hatice Dicle Ekmen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.