banner460
banner128

Kule için Bakan'dan randevu ve destek talebi

Büyükçekmece TV Kulesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan destek beklediklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu kuleyi hem Türk turizmine hem de Türk haberleşme ve yayın sistemine sokmak milli görevimizdir. En kısa zamanda sayın bakanımızın vereceği randevuya göre görüşerek devletimizin tüm unsurlarıyla tüm birimlerle bu kuleyi devreye sokmak için hazır olduğumuzu söyleyeceğiz.” diye konuştu.

1997 yılında yapımına başlanan ve 2003 yılı sonunda tamamlanan 234 metre yüksekliğindeki Türkiye’nin ilk TV kulesi olan Büyükçekmece TV Kulesi, İstanbul’un batı yakasında tek noktadan televizyonlara, radyolara yayıncılık hizmeti verilmesi ve görüntü kirliliği yaratan vericilere son vermek amacıyla inşa edildi.

Kulenin yeri Telekomünikasyon Genel Müdürlüğü’nce belirlendi

Çamlıca TV Kulesi’nin test yayınlarına başlamasıyla birlikte Büyükçekmece TV Kulesi’nin akıbeti yeniden tartışılma başladı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece televizyon kulesinin TÜYAP Fuar Merkezi’nin yapımına başladıktan hemen sonra planlandığını belirterek; “Türkiye’de viyadükleri yapan, yüksek kuleleri yapan Endem İnşaat’la birlikte yaptık. Biz belediye olarak yerini tahsis ettik. Yani fuar merkezini tamamlamak ve Büyükçekmece – Beylikdüzü sırtlarında demir ağlardan vericilerin kurulmasını engellemek için biz bu kuleyi buraya Türkiye’nin ilk kulesi olarak yaptırdık. İçerisinde 25 kişilik iki tane hızlı asansör vardır. 234 metredir yüksekliği. O zamanki tespitlerle Türkiye’nin ilk televizyon kulesi. Yükseklik bakımından Avrupa’nın 4’üncü kulesi. Dünyanın da 17’inci kulesiydi. Şimdi tabii değişti birçok kuleler yapıldı. Bu kulenin yerini biz belirlemedik. Telekomünikasyon Genel Müdürlüğü emisyon noktası burası demişti. 204 rakımlı tepedir burası. Dolayısıyla ezbere yapılan bir yer değildir. Kule standartları bakımından dünya standartları neyse ona göre yapılmıştır. Zemini çok sağlam bir zemindir. Bu kulenin şimdi gündeme gelmesinin sebebi Çamlıca tepesindeki kulenin devreye girmesidir. Yeni deneme yayınları başladı.  Ancak Büyükçekmece’de burada bizim Beylikdüzü çevresinde bir kuleye daha ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu nedenle artık bu kulenin de milli görevini yapmaya başlaması lazım. Bu nedenle bu konuyu Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla görüşmek üzere randevu talebinde bulundum. En kısa zamanda sayın bakanımızın vereceği randevuya göre görüşerek devletimizin tüm unsurlarıyla tüm birimlerle bu kuleyi devreye sokmak için hazır olduğumuzu söyleyeceğiz. Çünkü yazıktır milli bir servet. O günkü parayla 55 milyon dolardan fazla para harcanmıştır” ifadesini kullandı.

“Kule turizme de önemli katkı sağlayacak”

Kulenin İstanbul turizmine de önemli katkı sağlayacağını kaydeden Başkan Akgün sözlerini şöyle tamamladı: ”Alt kısmında otel alanı da mevcuttur. İçerisinde yeme içme yerleri var ama aynı zamanda turizme hizmet etmesi bakımından otel de var. Bu kompleks şeklinde bu tesisi işletmek, hem İstanbul’a büyük bir katkı sağlayacaktır. İletişimimizin, radyo ve televizyon yayınlarının buradan yapılarak İstanbul’un batısındaki bu eksikliği de giderme bakımından önemli bir görev üstlenecektir. Ayrıca Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 5’inci fuar merkezi olan Büyükçekmece – TÜYAP Fuar Merkezi’ne gelen dünya insanlarının burada konaklaması, yiyip içmesi, televizyon kulesinin tepesindeki 55 dakikada tur atan 600 kişilik kapasitesi olan lokantada keyifle yemeklerini yemesini sağlayacak bir tesistir. Bunu hem Türk turizmine hem Türk haberleşme ve yayın sistemine sokmak hepimizin görevidir. Biz bu nedenle sayın bakanımızdan ve ilgililerden bu konuda hem yardım, hem destek hem de bizleri yönlendirmeleri konusunda yardım bekliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.