banner460
banner128

Küçükçekmece'de Masal Festivali başladı

Küçükçekmece Belediyesi’nin “Suyla Gelen Masallar” temasıyla ikincisi gerçekleştirdiği Masal İstanbul Festivali’nin açılışı Osmanlı Kibrit Fabrikası olarak bilinen tarihi mekan Kibrithane’de yapıldı. Türk, Alman, Macar ve Filistinli alanında uzman masal anlatıcılarının masal anlatımıyla açılışı yapılan festival, Ezginin Günlüğü konseriyle sona erdi. Dillere pelesenk olan şarkılarını Küçükçekmece’de seslendiren Ezginin Günlüğü, sahne performansıyla tam not alırken, festivalin açılışına sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Kemal Çebi: Masal Festivalini geleneksel hale getireceğiz

Seiba Uluslararası Hikaye Anlatıcılığı Merkezi ile birlikte gerçekleştirilen masal festivalinin açılışında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Bu, geleneksel hale gelecek olan bir masal festivali. Biz kendi süremiz içerisinde bunu devam ettireceğiz. Masal bizim kültürümüzde de çok önemli bir yer tutuyor. Seçim çalışmalarında Küçükçekmece Belediyesi ile ilgili daha önce tespit etmiş olduğum bir eksikliği tamamlamaya çalışıyorum. Küçükçekmece’de eksik olan kültürdü, sanattı, edebiyattı; masal da bunlardan bir tanesi. Masalla beraber bunu taçlandırmaya çalışıyoruz. Masal kamyonumuz var. Bu, bizim mahallelerimizi geziyor. Çocuklarımızın ayağına gidiyor ve onlara profesyonel masal anlatıcılarıyla birlikte hikayeler anlatıyoruz” açıklamasında bulundu.

Güney Özkılınç: Ülkemizin pek çok yerinden katılımcılarla açılış yapıyoruz

Masal festivalinin çocuklara, kadınlara, herkese hitap ettiğini vurgulayan Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Masal İstanbul Festival Yönetmeni olan Güney Özkılınç, “Festivali çok değişik mekanlarda yapıyoruz. Örneğin masal bisikleti kadınlarla buluşacak, kadınlara masal götürecek. Masal kamyonu çocuklara, yoksul mahallelerdeki çocuklara masalı taşıyacak. Kültür merkezlerimizde değişik mekanlarda beş gün boyunca masal anlatılacak. İnsanların tepkisi iyi, örneğin bugünkü açılışa Tekirdağ’dan, Edirne’den katılımlar olduğunu duydum” şeklinde konuştu.

Azazi: Festival vesilesiyle su gibi yenilenelim, yeni olalım

Bu seneki festivalin teması olarak suyu neden seçtiklerini anlatan, Festival Sanat Yönetmeni ve Hikaye Anlatıcısı Nazlı Çevik Azazi, “Su elementini özellikle masallarımızda işlemek istedik. Dünyanın birçok kadim masal geleneğinde su elementi çok fazla ön planda. Bu sene özellikle suyu seçmemizin sebebi, uzun zamandır korona sebebiyle herkes kendi küçük hücresine kapanmak zorunda kaldı ve birbirimizden uzakta kaldık. Su farklı formlarda, farklı suretlerde masalın içinde karşımıza çıkıyor. Geçen sene çevrim içi yapmak zorunda kalmıştık, nehirlerin birbirine kavuşup denize ulaşması gibi biz de istedik ki biz de birbirimize kavuşalım. Su nerede olursa olsun hep bir yenilenmeyi barındırıyor. Bizim bu sene özellikle dikkat çekmek istediğimiz nokta, artık yenilenmek gerektiği. Yenilenelim, yeni olalım ve yeni bir başlangıç yapalım”ifadelerine yer verdi.

İlçenin çeşitli noktalarında sürecek festival, 3 Ekim’de Sanat İstanbul Gösteri Merkezi bahçesinde düzenlenecek kapanış pikniği ile sona erecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.