banner460
banner128

Kooperatif sorusu mecliste tartışma yarattı

Silivri’de bir kooperatif belediyeye 4 adet çöp kamyonu ile 1 adet süpürme aracı hibe talebinde bulundu. Meclisteki görüşmede CHP Grup Sözcüsü kooperatif ile ilgili bilgi almak istedi. Bu talep üzerine mecliste hiç beklenmeyen gerginlik yaşandı.

Silivri Belediye Meclisi bugün hiç beklenmeyen bir tartışmaya sahne oldu.  Silivri Belediye Meclisinin Ekim ayı olağan toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan bir madde tartışmalara neden oldu. 

Gündemde yer alan “S.S. İstanbul Silivri Sanayicileri Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından 4 adet çöp kamyonu ile 1 adet yol süpürme aracını belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi.” Maddesine gelindiğinde Başkan Volkan  Yılmaz bu maddeyi okuduktan sonra CHP Grup Sözcüsü Süheyl  Kırkıcı söz aldı.  Kırkıcı; kooperatifle ilgili herhangibir bilgiye sahip olmadıklarını yaptıkları araştırmada da bir bilgi bulamadıklarını belirterek, ‘Kooperatif ne iş yapmaktadır. Ya da ne yapacaktır?’ diyerek bilgi talebinde bulundu.  Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise CHP Grup Sözcüsü konuşurken arada bir araya girince Kırkıçı, bu araya girmelerden duyduğu sıkıntıyı dile getirdi.  Daha sonra  söz alan Başkan Yılmaz kooperatifin, ‘Geri dönüşüm ile ilgilendiğini’ başka hibeleri de olabileceğini, bütün hibelerin kayıt içinde bulunduğu belirtti. Başkan Yılmaz ,   Kırkıcı’nın ‘Kooperatifi araştırdım’ cümlesine yanıt olarak ta  ‘Keşke on yıldır görev yaparken çöp ihalesinin verilidğini firmayı sorgulasaydınız. Keşke belediye borç batağına sürüklenirken bu sorgulamalarını yapsaydınız’ cümleleri ile yanıt verdi.

Daha sonra söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi  Ömer Tekin de ; tüm işlemlerin kayıtlı olduğunu belirterek, ‘Süheyl bey hepimizden taha tecrübeli insan. Hibelerle ilgili endişesini ifade etti. Bu hibeleri kendi dönemlerinde gördüler. Kayıtdışı yapıp Bulgaristan ve Kıbrıs’ta da yiyebilirdik. “ diye konuştu.

Bu tartışmalar üzerine söz alan Kırkıcı, ‘Bir kooperatif ile bilgi talebinde bulunmanın buralara kadar gelmiş olmasına anlam veremiyorum.  Öte yandan Ömer kardeşim yumuşak konuşuyor. Ama ölçmeden tartmadan konuşuyor.  Bu mecliste çok dikkatli olmak zorundasınız. İfade tarzınızı doğru bulmuyorum. Kınıyorum sizleri. “ diye yanıt verdi.  CHP Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu da Ömer Ercan’a tepki göstererek,  “Fikirlerini herkes net ifade debilir. Sizlerde bizlerde bunu açık bir şekilde beyan edeceğiz. Meclisin gündeminin dışında özel hayata girdiğiniz noktada işin içinden çıkamayacağız. Rencide edici cümleler kurmanın bir marifet olmadğını hatırlatırım. Burası Silivri. Buradaki huzuru bozmasına  müsaade etmeyiz.  Sözlerini seçerken dikkatli olmasını rica ediyorum. “diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.