banner460
banner128

Kılıçdaroğlu'ndan tarihi konuşma

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı 15 dakikalık konuşmasını Gezi Davası kararlarına ayırdı.  “Kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz” diyen Kılıçdaroğlu, “Dünya kötülük yapanlar yüzünden değil, seyredip hiç bir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir. Söz olsun. Durmayacağım” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:

“Dün bir karar açıklandı. Kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz. Burada görev alan hakimlerin bir kısmı zaten önceden kararlarını vermişler. Kendi özgür iradeleriyle kararlar değil, talimatla aldıklara kararların altına imza atıyorlar. Bütün kararlarla yeni karşılaşmıyoruz. Demokrasi tarihimize baktığımızda bu tür kararları çok gördük. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanının bile kurgulanmış bir mahkeme ile hapse atıldığını biliyoruz.  Gezi nedir... Bizim demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir. Baskıya isyandır Gezi aslında. Doğayı koruyalım diyor gençler. Bu kurgulanmış mahkemeden Osman Kavala, beraat ettiği bir davadan müebbet hapse mahkum oldu. Dünyada böyle bir karar yok. Tutuklandılar. Vera'yı unutmayın. Vera babası hapse giderken babasını kucakladı. Bizim Vera'ya bir sözümüz var, biz sevgili Vera’yı  babası ile tekrar kucaklaştıracağız.

Bu iktidar, beşli çetelerin iktidarıdır. Hiç kimse unutmasın. Milletin iktidarı değil, Halkın iktidarı değil.

Bugün farklı bir konuşma ile karşınızda olacağım. Hepimiz bu güzel ülkede birlikte ve beraber yaşamak zorundayız. Bugün yazdığım konuşmayı bir tarafa bıraktım. Karanlığa mahkum edilen milyonların sesini dile getirmek istiyorum. Onların sorunlarını size anlatmak istiyorum. Gerçekten çok öfkeliyim. Karanlığa mahkum edilen çocuklar nedeniyle öfkeliyim. Ey Saray sesimi duyuyor musun? Yoksulların biriken öfkesini görüyorum. Evsiz, yurtsuz, aç bıraktığın bebekledin ağladığını duyuyormusun? Ben uyuyamıyorum.

‘Bunlar engerekler ve çıyanlardır

Bunlar aşımıza ekmeğimize  göz koyanlardır.’ Ne güzel demiş Ahmet Arif.

Dünya kötülük yapanlar yüzünden değil, hiç bir şey yapmayıp seyredenler yüzünden tehlikeli bir yerdir.

Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Ben o yoksulluğa mahkum edilen çocuklar için yürüyeceğim.

Bütün yol arkadaşlarıma sesleniyorum; çatışma ne kadar sert olursa zafer de o kadar yakın ve görkemli olacaktır. Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Bu milleti çetelere boyun eğdirmeyeceğiz. Ben o yoksulluğa mahkum edilen çocuklar için yürüyeceğim.

Bu millete, çetelere boyun eğdirmeyeceğiz. O yoksulluğa mahkum edilen çocuklar için mücadele edeceğim. Ya bana katılın ya da yolumdan çekilin.

Bir insanın uğrunda öleceği bir şey yoksa o insan zaten hiç yaşamamıştır.

Pes etmeyeceğim durmayacağım. Söz veriyorum. İçimde bu halk için biriktirdiğim bir kavga var. Bu kavgayı hep birlikte yol arkadaşlarımla birlikte yapacağız. Ülkeyi kaçak sığınmacılarla dolduranlarla kavga edeceğiz, yabancılara daire satılsın diye emlak desteği çıkanlarla kavga edeceğiz, ülkede milyonların elektriğini kesenlerle kavga edeceğiz, çocukları etten, sütten mahrum bırakanlarla kavga edeceğiz, sokaklarımızı mafyaya teslim edenlerle kavga edeceğiz. Ülkenin onurunu konsolosluk bahçelerine gömenlerle kavga edeceğiz. Yargıyı siyasete teslim edip, rahibi uçakla gönderip, kendi insanın hapse atanlarla kavga edeceğiz.  Vatanı satanlarla kavga edeceğiz. Biz birbirimize emanetiz yol arkadaşlarım. Kol kola gireceğiz ve yürüyeceğiz.  Bu memleket bize emanet.Birimiz karanlıkta iken hiç birimiz aydınlıkta değiliz.”

Anahtar Kelimeler:
Kemal Kılıçdaroğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.