banner460
banner128

Kazancı: Tarım olmadan gelişim mümkün değil

Büyükçekmece Belediyesi , bilimsel dayanıklı tarımsal çalışmalara artırıyor. Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, “Tarıma çok önem verilmesi gerekiyor. Çünkü hayat gösterdi ki tarım olmadan ülkede insanların gelişimi mümkün değil.” Dedi.

Covid – 19 salgını ile vücut direnci ve bağışıklık sistemi bir kez daha önem kazanmasının ardından “Kent Tarımı ve Organik Tarım” konusunda önemli adımlar atan Büyükçekmece Belediyesi, ilçe halkına bilimsel tarım teknikleri konusunda eğitimler veriyor.

Büyükçekmece Belediyesi, Yeditepe Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen “Kent Tarımı ve Arıcılık Eğitimi” kurslarını başarıyla bitiren kursiyerlerin sertifikaları törenle takdim edildi. Törende ayrıca vatandaşlara yerli tohumlardan oluşan “Balkon Bahçem Sebze Seti” hediye edildi.

Evlerinde organik sebze üretebilecekler

2020 yılını Tarım Yılı ilan eden Büyükçekmece Belediyesi, Covid-19 salgının tüm dünyaya yayılmasıyla birlikte kent tarımı ve organik tarım üzerine vatandaşlara eğitim vermeye başladı. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından online olarak düzenlenen “Tarım Akademisi Kent Tarımı ve Arıcılık Eğitimi” ilçe halkından büyük ilgi gördü. Kursları başarıyla tamamlayanlar için sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen törende kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Ayrıca törene katılan vatandaşlara “Balkon Bahçem Sebze Seti” hediye edildi. Yerli tohumların da yer aldığı set ile vatandaşlar balkonlarında veya bahçelerinde bağışıklık sistemini güçlendiren marul, maydanoz, soğan ve sarımsak gibi organik sebzeler üretebilecek.

  “Tarım olmadan ülkede insanların gelişimi mümkün değil”

Tarım Akademisi Kent Tarımı ve Arıcılık Eğitimi kursları hakkında açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı şunları söyledi: ‘’Büyükçekmece Belediyesi olarak Belediye Başkanımız olan Sayın Dr. Hasan Akgün’ün 2020 yılını Büyükçekmece’de tarım yılı ilan ettikten sonra Tarım Müdürlüğümüz kuruldu. Tarım Müdürlüğü kurulduktan sonra bölgemizde tarımsal faaliyetler ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapıldı. En son bu işi bilimsel olarak da hem Yeditepe Üniversitesi hem de Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte insanlarımıza burada eğitimler verdik. En son kent tarımı ve arıcılık konusunda yaptığımız kurslar ile mezun olanlara bugün sertifikalarını teslim edeceğiz. Tarıma çok önem verilmesi gerekiyor. Çünkü hayat gösterdi ki tarım olmadan ülkede insanların gelişimi mümkün değil. Büyükşehir Belediyesinin de son dönemlerde İstanbul’da özellikle tarımsal alanları koruyarak buradaki üreticilere gerekli tohum ve fide desteği verme çalışmaları var. Biz de bu kapsamda Büyükçekmece’de belediyemizin elinde olan veya atıl bulunan bütün arazileri toparlayıp yeni bir sistem dahilinde Büyükçekmece’de tarım yapmak isteyen öncelikle kadın olmak üzere bir kooperatifleşme süreci geçirildi. Bu kooperatif aracılığıyla bu tarımsal alanların üretime katılması. Fakat bu üretime katılırken de bilinçli bir şekilde üretilmesi, ihtiyaç neyse veya değer anlamında hangisi değerliyse o yönde bir çalışma başlamıştır. ‘’

“Pandemi süreci gösterdi ki tarıma muhtaç olacağız”

Büyükçekmece Belediyesi Tarım Akademisi Kent Tarımı ve Arıcılık Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan kursiyerlerin görüşleri ise şu şekilde:

Hale Türkbaş: ‘’Büyükçekmece sakinlerindenim. İletişim Fakültesi mezunuyum. 2019 döneminde Tarım Teknolojilerini bitirdim. Çevre Koruma Derneğinin de yönetim kurulundayım. Tarımın ne kadar önemli olduğunu ve bu iş için birinci etabın da eğitimden geçtiğini bildiğim için severek bu eğitimlere heyecanla katıldım. Çok başarılıydı. Çok teşekkür ederim ama yetmedi. Devamını bekliyoruz.’’

Deniz Çapanoğlu Uyan: ‘’Başkanımızın bu konudaki hassasiyeti bizi çok mutlu ediyor. Daha önceki eğitimlere de katılmıştım. Bu eğitimler bizim için çok değerli. Çünkü özellikle pandemi süreci ve bundan sonra gerçekten tarıma muhtaç olacağız. Bu konuda hem Başkanımızın hem de İlçe Tarım Müdürlüğümüzün emekleri için sonsuz teşekkürler.’’ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.