banner460
banner128

Kardeşlik Festivali renkli görüntülerle başladı

Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye’nin sanatsal ve kültürel değerleri ile renklerini ‘Kardeşlik Festivali’nde bir araya getirdi.

Fevziçakmak Meydan’da gerçekleştirilen festivalin ilk gününde İç Anadolu Bölgesi’nin yöresel ve folklorik değerleri tanıtıldı. Özgün müziğin sevilen seslerinden Grup Abdal’ın sahne aldığı geceye Küçükçekmeceliler büyük ilgi gösterdi.

Gecede, yöresel sanatçılar Sami Çelik, Hasan Keşkek ve Oktay Kahraman’da sahne aldı. İllerin tanıtımlarının da yapıldığı gecede Küçükçekmeceliler omuz omuza gönüllerince eğlendi. Vatandaşlar halaylar çekip, oyun havalarına eşlik ederek festivalin tadını çıkardı.

KEMAL ÇEBİ’YE TEŞEKKÜRLER”

Bu tür etkinliklerin devamını beklediklerini dile getiren Ercan Taşkın, " Ailem ve arkadaşlarımla birlikte geldik. Ortam olarak hepimizin arzuladığı ve dayanışmanın, birlikteliğin, dostluğun bir arada olduğu güzel bir etkinlik. Küçükçekmece'de özlediğimiz arkadaşlığın olmasını gerektirdiği bir gün. Hep birlikte devamının olacağına inanıyoruz " dedi.

Etkinlikten dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'ye teşekkür eden Muharrem Yılmaz, " Ailemle beraber geldim. Aslında bütün belediyelerin yapması gereken bir şey. Toplumun son dönemlerde en çok ihtiyaç duyduğu barışın ve kardeşliğin bütün topluma yayılması gerekiyor. Bunu tüm belediyeler organize etseler mükemmel bir iş yapmış olurlar. Kemal Çebi'yi buradan tebrik ediyorum " diye konuştu.

“ORTAM ÇOK GÜZEL”

Festivalde kaynaşma, birlik ve beraberliğin olduğunu ifade eden Müjgan Topçu, " Ortam çok güzel. Memnunuz. Devamını dileriz. Mümkün olduğunca gelmeye çalışıyoruz. Burada eğleniyoruz. Kızım ve eşimle birlikte geldim. Çoğunlukla hep buradayız. Burada kaynaşma, birlik ve beraberlik oluyor. Beğeniyoruz " dedi.

Trakya Rumeli ve Balkan, Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz Bölgesi'nin yöresel ve folklorik değerlerinin tanıtılacağı festival 10 gün boyunca sürecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.