banner460
banner128

KARDEŞLİĞİMİZ SONSUZA DEK SÜRECEK

Garip Dede Cemevi'ndeki Nevruz etkinliğinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Hacı Bektaş-ı Veli’nin kucağındaki aslanla kuzu gibi koyun koyuna, birbirimize kem gözle bakmadan bu güzel topraklarda, bu güzel toprakları bize yurt yapanlara minnet ve şükran duygularımızla ve içimizdeki Muhammet, Ali aşkıyla kardeşliğimizi sonsuza dek sürdüreceğiz.”dedi.

Alevi Dernekleri Federasyonu İstanbul Küçükçekmece’de Garip Dede Cemevi’nde 21 Mart Nevruz Bayramı kutlaması gerçekleştirdi.

Fırat: Daha adil bir dünya için mücadele edeceğiz.

Etkinliğe CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Avcılar CHP İlçe Başkanı Erdal Nas da katıldı. Tolga Sağ, Muharrem Temiz, Kutsal Evcimen, Hüseyin Turan ve Mehmet Ekici’nin deyişleriyle katıldığı etkinlikte konuşan Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat “Nevruz bayramı her halka kendine bayramını getirsin.” Diyerek halkın bayramını kutladı. Fırat, " Doğanın her demetine ruh veren, suyu kirletmeyen,  hayvanları avlamayan, dağlara taşlara niyaz olan her bir canı candan öte seven alevilere selam olsun. Emperyalizme karşı savaşan halklara selam olsun. Hakları için mücadele eden emekçilere selam olsun. Her alanda eşitlik, yol gösteren, emegiyle geçinen kadınlara, analara selam olsun. Bugün kaynaşma günüdür. Bizler inancımız gereği emeğimizi yüreğimizi paylaşarak daha adil bir dünya için mücadele edeceğiz. “dedi. 

Altay: Kardeşlik sonsuza dek sürecek

Etkinlikte konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise şunları söyledi:

"Nevruz, bizim, bu topraklarda yaşayan herkesin; Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle herkesin kadim bir geleneği. Nevruz ateşi, sadece doğadaki tazelenmenin, filizlenmenin, güçlenmenin değil içimizi, ruhumuzu tazelemenin, içimizdeki insanlık umudunu ve sevgisini de güçlendirmenin bir vesilesidir. Böyle bakınca, Kerbela’dan Madımak’a kadar türlü ezaya, cefaya, baskıya, zulme karşı bu kadar ağır bedel ödeyen siz canların, biz canların her şeye rağmen içimizdeki insanlık sevgisi ve Ali aşkı, Muhammet sevgisiyle bize eziyet edenlere de kötü gözle bakmamamız, bizim en büyük meziyetimizdir.

Bu meziyet, hiç şüphesiz ki Hazreti Muhammet Peygamber’imizin şefaatinin, sevgisinin, doğruluğunun, Hazreti Ali’nin adalet ve insanlığının, cesaretinin içimizde hep sönmeyen bir meşale olarak Nevruz ateşinin yanması gibi yanmasının bir eseridir. Bu sebeple birbirinden kıymetli sanatçılarımız da yerlerini aldı.

Nevruz’umuzu kutlayacağız. Ateşin üstünden atlayacağız. Barış, kardeşlik, umut, sevda türküleri söyleyeceğiz. Bizi türlü hileyle, ezayla, cefayla ayrıştırmak isteyenlere inat, hep birlikte Türkiye’nin, bu topraklarda yaşayan bütün insanların huzuru, esenliği, mutluluğu için kardeşçe, et tırnak gibi yaşamak için, Hacı Bektaş-ı Veli’nin kucağındaki aslanla kuzu gibi koyun koyuna, birbirimize kem gözle bakmadan bu güzel topraklarda, bu güzel toprakları bize yurt yapanlara minnet ve şükran duygularımızla ve içimizdeki Muhammet, Ali aşkıyla kardeşliğimizi sonsuza dek sürdüreceğiz. Nevruz’umuz kutlu olsun.”

Anahtar Kelimeler:
Engin Altay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.