banner460
banner128

Karabat: Karayolları rol çalıyor

CHP Milletvekili Özgür Karabat, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün rutin bir çalışmayı reklamlarla duyurmasını ‘İBB’den rol çalma’ olarak yorumladı.

İstanbul’da Karayolları Genel Müdürlüğü eliyle her yıl yenilenen Basın Ekspres yolunun bu yılki yenileme çalışmalarının ardından 12 KM’lik asfalt boyunca KGM’nin reklam panoları, üst geçitler ve billboardlara yaptığı işi reklam etmesi tepki çekti. Sosyal medyada da gündem olan konu hakkında çok sayıda mesaj paylaşıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat: “Pandeminin ilk günlerinden itibaren, planlı ve sistematik bir şekilde istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları çeşitli yollardan engelleniyor. Tüm engellemelere rağmen İBB'nin çalışmaları hız kesmeden devam etti.  Son zamanlarda bu engellemelere bir de rol çalma çabaları eklendi.”görüşünü ileri sürdü.   

Yaklaşımı “kıskançlık” olarak niteleyen Karabat, “İktidar ihtiyaç duyulan noktalara değil de sırf reklam değeri yüksek alanlara yöneliyor. Bunlardan biri de Basın Ekspress yolu ve Bahçeşehir/Mahmutbey hattının asfaltlanması oldu.” dedi.

Bakanlığın her yıl rutin yaptığı bir işi büyük bir başarı hikayesine dönüştürmeye çalışmasını eleştiren Karabat: “İnsan merak ediyor, bu 10-12 KM'lik asfalttın maliyeti ile devasa billboard gergileri/ayakları ve üzerlerindeki baskının maliyetini kıyaslasak, acaba hangisi yüksek çıkar?” diye sordu.

Bakanlığın adeta İBB ile yarışmaya girdiğini savunan Karabat: “Atanmış bürokratlar, seçilmiş belediye başkanlarıyla yarışa girmiş durumda. Bunu pek çok yerde görüyoruz. Belli ki bunca reklamın maksadı da İBB’yi akıllarınca gölgelemek. ‘Bu yolun yenilenmesini Karayolları Genel Müdürlüğü yapmıştır, Ekrem İmamoğlu'ndan bilmeyin’ demeye çalışıyorlar... Biz de diyoruz ki tamam siz yaptınız. Aferin... Yeter ki yapın, millet kazansın. Varsın kıskançlıktan olsun, yeter ki millete hizmet olsun.” dedi.

...

Anahtar Kelimeler:
özgür KarabaT
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.