banner460
banner128

Kaftancıoğlu:Bunları yapanlardan CHP iktidarında hesap soracağız

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Atatürk Havalimanı’nın yıkılmasına karşı basın açıklaması yaptı.  CHP iktidarında havalimanının yıkılmasının hesabının sorulacağını söyleyen Kaftancıoğlu, iktidar için de ‘Geldikleri gibi gidecekler’ dedi.

CHP İstanbul İl Örgütü, Atatürk Havalimanı’nın yıkılmasına karşı Havalimanı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.  Yoğun bir kalabalık ile havalimanınagiden Canan Kaftancıoğlu’na; Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Milletvekilleri Ali Şeker ve Turan Aydoğan’da eşlik etti.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alanda basın açıklaması yapan Dr. Canan Kaftancıoğlu özetle şunları söyledi.

“Değerli yol arkadaşlarım. Cumhuriyet mirası Atatürk Havalimanını yıkmak isteyenlere karşı buradayız.

Bu havalimanı 1912’de  Askeri uçaklar için yapıldı.

1953 uluslararası uçuşa açıldı. Zaman oldu ek pist yapıldı. Kargo terminalı açıldı.  Metro yapıldı.

Şu anda bu alan planlarda havalimanı olarak yer almaktadır.

Havalimanları ülkelerin stratejik değerleridir. Havalimanları korunmalıdır. Elden çıktığında geri dönüşü zordur.

İstanbul Havalimanı’nın,  Atatürk Havalimanı ile çalıştırılmamasının nedeni teknik nedeni ile değil. Aynı anda çalışabilecek iki havalimanıdır.

 Atatürk Havalimanı açık olsaydı 15 bin kişi istihdam olacaktı.

Katarlı ve Suudilere satmak istiyorlar

Bu işler neden yapılıyor?

Suçluların telaşı içindeler dedim. Gideceklerini gördüler.

İstanbul Havalimanını Katarlı ve Suudi Arabistanlı işletmelere satmak istiyorlar. Onlar ticaretlerini düşünmezler mi.  Onu almak için başka havalimanı istemiyorlar Avrup ayakasında..  Bu nedenle Atatürk Havalimanını yıkıyorlar millet bahçesi yapacaklarmış.

84 milyonu kandıracaklarını sanıyorlar. 

Arkamızdaki alan plansız bölge . Kim yapacaksa planı yapılır, şeffaf şekilde ihaleye çıkılır, ihaleyi alan ruhsatı alır yapar.

Arkamızdaki iş makinalarına dönelim. 2019 da yıkım duyuruldu. 22 nisan 2022 de karar alınmış.  6 inşaat şirketi davet edilmiş. Bunların birinden en iyisi tekli fgelmiş.  Ne bir ihale duyurusu, ne ilçe büyükşehir belediyesinden blgi ve izinlar alınmamış. Bunlar yapılmadan önce iş makinaları havalimanına girdirilmiş. Ve yıkıma pistlerden başlıyorlar.

Hesap soracağız

Türkiye Cumhuriyetin kurucusu Atatürk ismini taşıyan Atatürk havalimanı na ne yapacaklarsa yapsınlar, zaten gidİyorlar. Bunları yapardan hesap soracağız. Hukuksuz bir şekilde iş makinaları sokanlardan hesap soracağız.

Geldikleri gibi gidecekler

Bugünler Mustafa Kemal Atatürk’ün milli kurtuluş mücadelesini başlattığı günlerin yıldönümü. Atatürk o zamanlar demişti; iktidara sahip olanlara gaflet ve delalet ve hatta hıyanet içinde olabilirlir. Asla umutsuz olmayacağız. Geldikleri gibi gidecekler. Geldikleri gibi gidecekler. “

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.