banner460
banner128

"Kaftancıoğlu asla yalnız yürümeyecektir"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ‘Tweet Davası’ başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, davayı ‘siyasi bir dava’ olarak niteledi ve ‘İl Başkanımız Kaftancıoğlu asla yalnız yürümeyecektir’ dedi.

Kaftancıoğlu’nun Çağlayan Adliyesi’nde başlayan dava için; Genel Başkan Yardımcıları; Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek,  Grup Başkanvekili Engin Altay,  Milletvekilleri; Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Zeynel Emre,  Fazıl Say, Altan Öymen, Belediye Başkanları, CHP İlçe Başkanları , Sivil Toplum Kuruluşu  temsilcileri ve çok sayıda vatandaş   adliye önüne geldi.

Çağlayan’da Adliye önünde bir açıklama yapan  CHP Genel Başkan Yardımcısı  Muharrem Erkek, ‘Bu dava bir siyasi davadır. Bir kumpas davasıdır. İl Başkanımız sayın Kaftancıoğlu asla yalnız yürümeyecek” dedi.

Erkek açıklamasında;  “Kumpas davaları, kurgu davalar bir gün gelir çöker. Akademisyenlerin, Eren Erdem davası, gezi davası ve daha niceleri bütün bunlar siyasi davalardır. Bu davalar ülkemizin adalete güveni sarsıyor.

Bugünkü Sözcü davası Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Gazetesi davası davası gazetecilerin milletvekillerin davaları... Bunlar Türkiye'de düşünceyi baskı altına almak için açılan, düşüncenin ve ifade özgürlüğünün yargılandığı siyasi davalardır.

Dosyada 6 yıl önce paylaşılmış sosyal medya paylaşımları var, sahte tweetler var. Düşünce yargılanıyor, ifade özgürlüğü yargılanıyor yine demokrasi yargılanıyor! İstanbul'un ilk kadın il başkanı olarak, güçlü bir siyasetçi güçlü bir kadın olarak İstanbul'un 25 yıl sonra kazanılmasında büyük pay sahibi olan Sayın Canan Kaftancıoğlu ndan intikam mı almak istiyorsunuz? Onun için mi bu dava? Hiç kimse unutmasın bu davalar muhalefetin ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin geri adım attıramaz! Geri adım atmayı bırakın biz kararlılıkla demokrasi mücadelemize, Hak hukuk adalet mücadelemizde 18 Kat daha güçlü devam edeceğiz.” Diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.