banner460
banner128

İSTANBUL'DA ULAŞIMA YÜZDE 40 ZAM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başta akaryakıt zammı olmak üzere artan maliyetler nedeniyle teklif ettiği toplu taşıma zammı, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kabul edildi.

Tam bilet 5,48 liradan 7,67 liraya, tam abonman 430 liradan 602 liraya, öğrenci abonmanı 78 liradan 109 liraya, sarı taksi açılış ücreti 7 liradan 9,8 liraya, sarı taksi kısa mesafe ücreti ise 20 liradan 28 liraya yükseldi.

Zam teklifi, önceki UKOME toplantılarında bakanlık yetkilerinin ve bazı sektör temsilcilerinin oylarıyla reddedilmişti. 23 Mart'taki toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcisi Serdar Yücel, toplu taşıma esnafının ve belediyenin taleplerinin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini savunmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.