banner460
banner128

İstanbul Boğazı'na hayran kaldılar

Dünyanın dört bir yanından 20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan yabancı konuklar Eminönü İskelesi’nden başlayıp Anadolu Kavağı’na rota alan Boğaz turuna katıldı.

Festival kapsamında her yıl yabancı konuklarla birlikte Boğaz turu yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ülke gençleriyle sohbet ederek tek tek ilgilendi.  

Balık ekmek yediler

71 ülkeden festivale katılan 1600 sanat elçisi, Başkan Dr. Hasan Akgün ve FIDAF 2. Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu ile birlikte İstanbul Boğazı’nda hep bir ağızdan şarkılar söyleyip,  oyunlar oynadı.

Anadolu Kavağı’nda balık ekmek yiyerek deniz havası almanın keyfini süren konuklar, İstanbul Boğazı’na hayran kaldıklarını söyleyerek Başkan Akgün’e teşekkür etti.

“İstanbul’un tüm güzelliklerini sanat elçileriyle paylaşıyoruz”

İstanbul’un güzelliklerini yabancı konuklarla paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Akgün, “Öncelikle şehir hatları vapuruna ve kaptanımıza çok teşekkür ediyorum. Festivalimiz kapsamında her yıl Boğaz’ın temiz havasını içimize çekiyoruz. İstanbul’un tüm güzelliklerini sanat elçileriyle paylaşıyoruz. Bu yıl 71 ülkeden 1450 sanat elçisini Büyükçekmece’de ağırlıyoruz. Heyecanlı ve mutluyuz. Ülkemizin güzelliklerini kendi ülkelerinde anlattıklarından şüphem yok” dedi.

Başkan Akgün, Şehir Hatları Vapuru kaptanı ve personellerine teşekkür ederek plaket takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.