banner460
banner128

İstanbul'a altın dokunuş

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, “Küçüksu - Çamlık TEM Bağlantı yolunda yapılan ‘Altın Dokunuş’tan 200 bin vatandaşımız etkilenecek. Ortalama 7 km az yol gidilecek, 3.3 milyon akaryakıt tasarrufu sağlanacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 18 Ağustos 2021 tarihinde yapımına başlanan Ümraniye Küçüksu Caddesi - Çamlık TEM bağlantı yolu inşaatının açılışı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı tören ile yapıldı. Ekrem İmamoğlu yaptığı konuşmada yıl sonuna kadar 30 altın dokunuş planladıklarını bildirdi.

Törende sunum yapan Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe Ümraniye Küçuksu Caddesi - Çamlık TEM Bağlantı yolu inşaatının tamamlanmasıyla bölgede yaşayan 200 bin vatandaşın etkileneceğini, ortalama 7 km az yol gidileceğini ve trafiğin yoğun olduğu saatlerde vatandaşın 20 dakika kazanacağını belirterek “Sürdürülebilir ulaşım stratejimiz çerçevesinde yapılan ‘Altın Dokunuş’ ile yılda ortalama 3,3 milyon akaryakıt tasarrufu sağlarken, karbon salımında tam 295 kilo azalma yaşanacak” dedi.

30 NOKTADA ALTIN DOKUNUŞ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada bu tür akılcı planlamaların, trafik yoğunluğunu azaltarak, bölgesel rahatlamalar sağladığını belirtirken “Arkadaşlarım, ‘altın dokunuş’ demişler adına; güzel bir tarif olmuş. Kesinlikle İstanbul'un birçok noktasında bu tarz altın dokunuşlar yapılabilmesi mümkün. Yıl sonuna kadar 30 nokta, belki de biraz daha konsantrasyonumuzu yükseltirsek, 39 ilçemizle irtibat kurarsak, bunun sayısını daha da yukarılara taşımamız mümkün” dedi.

ALTIN DOKUNUŞ NEDİR?

Açılış töreninde yaptığı sunumda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Altın Dokunuş” konseptini açıklayan Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe Altın Dokunuş yöntemini “Akılcı yöntemlerle, az para harcayıp, etkin sonuçlar alınan iklim krizine karşı sürdürülebilir çözümler” olarak tarif ederek, şu konuları belirtti:

“TEM otoyoluna yapılan bu altın dokunuş ile Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar, İnkılap, Elmalıkent, Kazım Karabekir ile Üsküdar ilçemizin Kandilli, Küçüksu, Bahçelievler, Yavuztürk Mahallelerinin zorunlu olarak kullanmak durumunda kaldıkları Ümraniye Kavşağına TEM üzerinden bir kestirme yapılmış oldu. Bu kestirme sayesinde bu mahallelerde yaşayan 200 bin kişi ile hattı kullananlar 7 km daha az yol katedecek, Ümraniye ve Küçüksu kavşaklarına temas etmeden sunulan ulaşım alternatifini kullanacak.

Bu 7 km’lik kısaltma trafikte harcanan zamanı bölge için pik saatte 20 dakikaya kadar azaltabilecek. Yapılan altın dokunuş ile yıllık ortalama 3.3 milyonluk bir akaryakıt tasarrufu sağlanıyor. Aynı zamanda karbon salımının yıllık 295 kilogram azalması anlamına geliyor.”

BELEDİYENİN OLANAKLARIYLA

Proje kapsamında 33 bin 500 m3 kazı, 2 bin 900 m3 taş duvar, bin 100 m3 yağmur suyu hattı, 3 bin 453 ton asfalt ve 6000 m2 peyzaj çalışması yapıldığının altını çizen Gökçe, bu çalışma ve imalatların belediye ekipleri tarafından yapıldığını belirterek yapılan çalışmanın İstanbul için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

Yıl sonuna kadar trafiği rahatlatacak, karbon salımını azaltacak, yakıt tasarrufu sağlayacak en az 30 Altın Dokunuş ile sürdürülebilir ulaşım çözümlerinin İstanbul’a kazandırılması planlanıyor. (KRT)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.