banner460
banner128

Işıklar İmamoğlu adına Saraybosna’da

Balkan şehirleri zirvesine hazırlık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından  İstanbul’da  28-30 Kasım tarihleri arasında Balkan Şehirleri Zirvesi gerçekleştirilecek. Zirve öncesi Başkan Ekrem İmamoğlu adına bir heyet Saraybosna’yı ziyaret etti.

Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Kariç’i ziyaret eden heyette; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından danışmanlık görevine getirilen Silivri eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat , Kültür Varlıklar Daire Başkanı Oktay Özer , Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Alkanalka, Dış İlişkiler Müdürü Emine Ateş Tan, Kentesel Ekolojik Sistemler Müdürü İbrahim Dedeoğlu ve Dış İlişkiler Müdür Yardımcısı Neslihan Pezek Gürsoy yer aldı.

Tarihsel dostluk ileriye taşınacak

Ziyarette;  Başkan Benjamina Karic’e , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem İmamoğlu’nun selamları ve sevgileri iletilerek, Balkan Şehirleri Zirvesi öncesi Kariç’in görüş ve önerileri alındı.  Işıklar ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede; “ Balkanlar kültürel derinliği ve çeşitliliği ile bir çok coğrafyaya ilham vermiştir. Tarihsel dostluğumuzu yakınlığımızı daha da ileriye taşımak iradesini görmek bizleri mutlu etmiştir.”dedi.

İBB Saraybosna’da kale restore edecek

Öte yandan İBB Heyeti Saraybosna’da Başkan Benjamina Kariç ile birlikte, Saraybosna nın simgelerinden Beyaz Kale’yi ziyaret etti. Işıklar, Beyaz Kale’nin  restorasyonu ve çevre düzenlemesinin  İBB tarafından yapılacağını açıkladı.  Işıklar, ‘Belediye başkanımız sn Ekrem İmamoğlu Balkanlardadaki tarihi izlerimizi ve dünya mirası kültürel değerleri yaşatmak kararlığında’  yorumunu yaptı.

Stari Grad Belediye başkanına ziyaret

İBB Başkan Danışmanı Özcan Işıklar, Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Alkanalka ile birlikde Stari Grad belediye Başkanı İbahim Hacıbayriç’i de ziyaret etti.

Erhan KIZILYAR 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.