banner460
banner128

İmamoğlu’ndan ilk atamalar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün ilk atamalarını yaptı. İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Vekilliği’ne Mehmet Çakılcıoğlu'nu; başkan danışmanlıklarına ise Murat Ongun ile Yavuz Erkut'u atadı. 

.

Mehmet Çakılcıoğlu kimdir?

1961’de Çorlu’da doğdu.

TED Ankara Koleji’nden mezun olduktan sonra, 1987 Yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nü bitirdi.

* 1989 Yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nden Yüksek Kent Plancısı,

* 1996 yılında da yine aynı üniversiteden Dr. Kent Plancısı ünvanını aldı.

* 1989-2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nda çalıştı.

* 2008-2012 yılları arasında Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Birliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü olarak görev yaptı.

* 2008 yılından bu yana İstanbul Aydın Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapmakta ve,

* 29 Nisan 2014 tarihinden bu yana Beylikdüzü Belediyesi‘nde Teknik Başkan Yardımcısı olarak çalışmakta.

*Çeşitli dergilerde yayınlanmış ve çeşitli kongre, seminer, panel, akademik toplantılarda sunulmuş çok sayıda bilimsel eseri bulunmakta. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye olan Mehmet Çakılcıoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.

Murat Ongun kimdir?

Ekrem İmamoğlu tarafından Başkan Danışmanılğına atanan; Murat Ongun, uzun yıllar medya sektöründe muhabir, anchorman ve yönetici olarak başarılı görevler yaptı. Habetürk TV’nin anchorman’i ve Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olarak çalıştığı yıllar, en başarılı olduğu yıllardı.

Murat Ongun, 2014 yılında, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun basın danışmanı olarak, kurumsal iletişim alanına geçiş yaptı.

Murat Ongun, İmamoğlu’nun yeni bir başkan olmasına rağmen, yıldızının hızla parlamasında, ciddi katkılar sağladı. İmamoğlu’nun adeta sağ kolu olan Murat Ongun, İBB adayı olduğu zaman da, seçim kampanyasının en önemli iki isminden biri oldu.

Kritik anlarda aldığı doğru PR kararları, İmamoğlu’nun karizması ile birleşince, İmamoğlu çok kısa zamanda, ulusal bir marka oldu. Nerdeyse 24 saat İmamoğlu ile birlikte olan Murat Ongun, bir basın danışmanından çok öte bir misyon yüklendi.

Yavuz Erkut kimdir?

Başkan İmamoğlu tarafından İBB Başkan Danışmanlığı'na atanan Yavuz Erkut 10 yıl TÜPRAŞ Genel Müdürlügü yaptı.

 2015 yılında bu kurumdan emekli olan Erkut, daha sonra  Azerbeycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın Türkiye temsilciliğini üstlendi.  Erkut, Kimya Mühendisliği mezunu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.