banner460
banner128

İmamoğlu ve Akgün festivalde horon tepti

Dünya Festivaller Birliği tarafından 8 kez üst üste “Dünya’nın en iyi kültür ve sanat festivali” ödülü alan Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin resmi açılış töreni görkemli bir törenle gerçekleşti.Gecenin finalinde festivale katılan konuk ülkelerin dansçılarıyla horon tepen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu izleyiciler tarafından uzun süre alkışlanırken ortaya da renkli görüntüler çıktı.Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen resmi açılış töreni, Büyükçekmece Belediyesi Sahne Sanatları Grubu’nun Çağdaş Dans Gösteri ile başladı. Dünya’da yaşanan çevre felaketlerine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan dans gösterisi izleyicilerden uzun süre alkış aldı.

“Bütün savaşlara hayır diyoruz”

Festivale katılan ülkelerin açılış seremonisi için sahnede yerlerini almalarının ardından konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 23 yıldır aralıksız sürdürülen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin kültür ve sanatın yanı sıra dünya kardeşliğine ve barışına katkı sağladığını söyledi. Başkan Akgün konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Yurtta barış, dünyada barış” demiştir. Biz de bu festivali 23 yıldan beri devam ettirerek diyoruz ki, dünyada savaşlar olmasın. Ukrayna’da çocuklar ölmesin. Rusya’da, Ukrayna’da, Ortadoğu’da, dünyanın hiçbir yerinde savaşlar olmasın. İnsanlar konuşsun anlaşsın. Anlaşarak bu dünyayı daha güzel bir hale getirsinler. Bütün savaşlara hayır diyoruz. Bu akşam buradaki dünya gençliğinin vermiş olduğu mesajı umarım savaş halindeki ülkeler ve gelecekte bu dünyayı yönetecekler çok daha iyi anlayacaklardır. Biz bunu sürekli olarak tekrar etmeye devam edeceğiz. Bir kez daha sevgi birbirimize, barış hepimize diyoruz. Bu festivalin hazırlanmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma ama özellikle 2019 yılından itibaren bu festivali İstanbul festivali olarak ilan ederek bize güç veren, bu festivali dünya arenasında çok daha iyi yerlere gelmesine büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve bütün ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.            

“Dünya çapında bir festival”     

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin dünya çapında bir festival olduğunu belirterek şunları söyledi: “15 yıldır şahidiyim, zevkle geliyorum. Bu bölgenin bir yaşayanı olarak sonra siyasi bir kimlik olarak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak keyifle gururla katılıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da kesinlikle bu festivalin adı Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali olmalı, demiştim. Çünkü İstanbul’un en güzel festivallerinden biri. Şu manzaranın güzelliği herkesin içine umut saçıyor onun için bir kez daha teşekkürler sevgili Hasan Akgün. İstanbul’u adil yeşil ve yaratıcı bir şehir olarak tariflemiştik. Festivalde bu senenin teması ekoloji. Dünya’nın herkese ait olduğunu, sınırlar ülkeleri belirlese de aslında bütün insanların bu dünyaya hizmet etmesi gerektiğini ve dünyaya zarar vermeden işte bu güzel çocuklara emanet edilmesi gerektiğini aslında bütün yöneticilerin birinci vazifesi olarak kabul etmesi gerekiyor. Biz binlerce yıllık bir tarihi olan bu güzel İstanbul’un en değerli misyonunun bölgesine barış, çevresine huzur kendi insanlarına sağladığı değerli yaşam kalitesiyle bütün dünyaya örnek bir şehir olmak prensibi vardır. Bunu sağlamak için çok çalışıyoruz.”

Festival meşalesi yakıldı

Konuşmaların ardından 23. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali meşalesi yakıldı. Resmi açılış törenine Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Başkonsolosu Iljaz Feta, Ukrayna Başkonsolosu Roman Nedilsky, geçmiş dönem bakanlardan Murat Karayalçın ve Lütfullah Kayalar, il ve ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Gecenin sonunda festivale katılan konuk ülkelerin gençleriyle horon tepen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.