banner460
banner128

İmamoğlu tarihi farkla seçildi

Büyük bir haksızlıkla mazbatası elinden alınan  İmamoğlu tarihi farkla yeniden başkan seçildi. İstanbul halkı, demokrasi ve hukukun bütün kuralları çiğnenerek yapılan sandık darbesinin hesabını sordu. 31 Mart’ta 13 bin 729 oy farkıyla seçimi kazanan Millet İttifakı adayı İmamoğlu, farkı 800 bine çıkararak gasp edilen mazbatasını geri aldı. İmamoğlu 39 ilçenin 28’inde yarışı önde bitirdi. “İmamoğlu” dedi. İmamoğlu oyların yüzde 54.03’ünü, Binali Yıldırım ise yüzde 45.09’ını aldı.

İmamoğlu , dün gece önce Seçim Koordinasyon Merkezi’Nde kameraların karşısına geçti, ardından da Beylikdüzü’nde mahşeri bir kalabalığı hitap etti.

En büyük Millettir

Seçim koordinasyon merkezinde yaptığı açıklamada; “Parti merkezlerinden, illerinden alınan referans kâğıtlarıyla işe girme dönemi bitmiştir” diyen İmamoğlu, “Partiler kutsal yapılar değildir, tabu değildir. Dünyaya farklı bir pencereden baksa da temel amacı milletinin kalkınması ve mutluluğu için çalışan yapılar olmasıdır. Yani partiler bir amaç değildir, hizmette araçtır. Bunu her vatandaşımın bilmesini ve duymasını istiyorum. Partiler gibi, liderleri de kutsal değildir. Bir parti başkanı, bir belediye başkanı ya da bir Cumhurbaşkanı fark etmez, onları kutsallaştırmak, milletin üzerinde bir yere konumlandırmak asla doğru değildir. Liderlerin yeri milletlerin üstü değil içinde olmayı gerektirir. En büyük millettir. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız sadece ve sadece milletindir. Milyonlarca oy almak, iltifatlar duymak, liderlerin ayaklarını asla yerden kesmemeli, aksine mahcup etmeli. Gördüğüm bu sevgi karşısında ancak boynumu bükerim. Yolum o yoldur. Milyonlarca insana mahcup olmamak için çok çalışacağım. Gençliğimiz var ve çalışkanlığımız var. 23 Haziran seçiminde çalışan tüm rakiplerime teşekkür ediyorum” dedi.

Erdoğan’a çağrı


İmamoğlu konuşasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da seslenerek, “Depreme hazırlık gibi, daha hızlı metro yapmak gibi, mülteci konuları gibi İstanbul’un acil sorunlarında merkezi ve yerel yönetimin uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlama önemi, ortadadır. Konuştuğumuz şey 16 milyon insanın ihtiyacıdır. Ben ilkelere uygun olarak sizinle uyum içinde çalışmaya hazırım ve talibim. Bunu bütün İstanbullular önünde duyuruyorum. İstanbul’un acil çözüm bekleyen tüm konularını ele almak isterim. Yasal sürecin tamamlanmasının, mazbatayı alıp göreve başlamamızın ardından yol haritamızı size sunmak, sizinle görüşüp görüşlerinizi almak, sizi en yakın zamanda ziyaret etmek arzumu buradan iletiyorum. Bu ülkenin buna ihtiyacı var. Vatandaş atışmalardan bıkmıştır, hizmet, üretim ve çözüm beklemektedir. İBB Meclisi’nin tüm değerli üyelerine de yeniden başlayacağımız çalışma döneminde de başarılar ve kolaylıklar diliyorum” diye konuştu .

İBB Meclis üyelerine uyarı

İmamoğlu, konuşmasında İstanbul Büşükşehir Belediye Meclisi üyelerine yönelik te açıklama yaptı. İmamoğılu,
“Herkes bilmelidir ki millet adına yapılacak hizmetin parti farkları nedeniyle engellendiğini görürsek her şeyi şeffaf bir şekilde vatandaşımızla paylaşacağız. İBB, Türkiye’nin en değerli kurumlarından biridir. Her ne yapıyorsak milletin takdirine sunulacaktır. Kıymetli İstanbullular ben artık gece gündüz demeden çalışmak için sabırsızlanıyorum. Gücümü vatandaşın samimi duyguları ve güveninden alacağım. En çok da bu şehrin çocuklarının ve enerjisi yüksek gençlerden alacağım” dedi.

 

Zafer değil yeni bir başlangıç

İstanbul Büşükşqehir Belediye Başkanı  İmamoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Tanıdıkça beni seveceksiniz demiştim, dediğim gibi oldu. Her şey bu güzel İstanbul’da çok güzel olacak. Bu güzel akşamda mutlu olacağız, umutlu olacağız, sevineceğiz. Ama sevinmek bir başka kişinin kalbini kırmak anlamına gelmez. Bu bir zafer değil yeni bir başlangıçtır. Yarın birbirimizin yüzüne bakacağımızı, vatandaşlara eşit davranacağımı duyurmak istiyorum. Son neticeden sonra otobüsle Beylikdüzü’ne yola çıkacağım. Orada düşüncelerimi vatandaşlarımla paylaşacağım. İstanbul’da herkese duyuruyorum ki her şey çok güzel olacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.