banner460
banner128

İMAMOĞLU'NA SUİKAST İHBARINDA TAKİPSİZLİK KARARI KALDIRILDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast yapılacağına ilişkin verilen takipsizlik kararı İmamoğlu’nun avukatlarının itirazı üzerine kaldırıldı.

Danıştay davası sanıklarından Osman Yıldırım, cezaevinden bir mektup yazarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik suikast yapılacağı ihbarında bulunmuştu.

İmamoğlu'nun avukatları da ihbarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık, henüz saldırı gerçekleşmediği gerekçesiyle 25 Mart 2022 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

İmamoğlu'nun avukatlarının takipsizlik kararına itiraz etmesi üzerine, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, İmamoğlu'nun itirazının kabulüne, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılmasına ve soruşturma dosyasının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iadesine karar verdi.

''EKSİK SORUŞTURMA YAPILDI”

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, kararda, “Müştekinin şikayeti üzerine başlatılan hazırlık soruşturması sonucu her ne kadar ‘kasten öldürmeye teşebbüs' ve ‘tehdit' suçlarından şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş ise de; şüphelinin ifadesinin alınmadığı, şüphelinin ifadesinin alınarak sonuca göre hukuki değerlendirme yapılması gerekirken eksik soruşturma ile kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesinin usul ve yasaya uygun olmadığı anlaşılmış olup, müşteki itirazının CMK'nın 173/3 madde ve fıkrası uyarınca kabulüne dair karar vermek gerekmiştir” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Ekrem Imamoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.