banner460
banner128

İmamoğlu: İstanbul’un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Süleymaniye Camisi’nin siluetini bozan İlim Yayma Vakfı’na ait binanın inşaatını verdiği sürenin dolması nedeniyle mühürledi. Mühürlemenin ardından açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Mimar Sinan eseri tarihi Süleymaniye Camisi’nin önünde yükselen ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı’na ait bina inşaatın durdurulması ic¸in ilçe belediyesine verdiği üç günlük süre doldu.

Verilen sürenin dolmasının ardından inşaatın durdurulmadığını tespit eden İBB İmar Müdürlüğü yetkilileri, inşaatın kapısına mühür vurdu.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu mühürlenme anına ait fotoğrafları da paylaştı.İmamoğlu yaptığı açıklamada, “Bir vakıf tarafından yapımı devam eden ve Süleymaniye Camii’nin silüetini bozan yurt inşaatının durdurulması için tanıdığımız süre doldu. İnşaat, ekiplerimiz tarafından mühürlendi. İstanbul’un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.