banner460
banner128

İBB Medya AŞ 12 milyon 750 bin liraya diziye sponsor olmuş!

Bir televizyon dizisine  12 milyon 750 bin liraya sponsor olmuş.  Bir televizyon haberkanalına 7 milyon lira ödenmiş.  Her gün İmamoğlu aleyhine yazan yazarın internet sitesine 2017 ve 2018’de 50 bin lirayı aşan ilanlar verilmiş.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Danışmanı Murat Ongun Halk Tv’de  Ayşenur Arslan’ın hazırladğı Medya Mahallesi’ne konuk oldu.  Ongun programda İBB ve iştirakları vasıtasıyla basın kurumlarına ve internet sitelerine ödenen tutarlar  ve bir diziye yönelik sponsorluk ücreti hakkında açıklamalarda bulundu.

Ongun,   “İBB Medya AŞ  Kütul Amare dizisine 12 milyon 750 bin liraya sponsor olmuş.   Bir İBB iştiraki neden bir diziye sponsor olur.?

Her gün İmamoğlu Aleyhine bir gazetede köşe yazan yazarın internet sitesine, 2017 ve 2018 ‘de 50 -60 bin lira arasında ilanlar verilmiş.  Bir televziyon haber kanalına üç yılda 7 milyon lira ödenmiş.  Akşam Gazetesine bir verildiyse Turkuaz grubuna 30 verilmiş. “ dedi.

Ayşenur Arslan’ın Küt-ul Amare afişini göstererek, ‘Halkbank, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Medya Aş, İsfalt, İgdaş ta var.”   Demesi üzerine Ongun, “ Ben sadece Medya AŞ yi biliyorum. Diğerlerini bilmiyorum.  Tamam iyi bir dizi. Güzel bir dizi. Ama bu diziyi yapan devletin kurumu TRT. Devletin parası mı yok. İstanbul halkının parasının diziye verilmesini  doğru bulmuyorum’ yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanının başına İBB’de aynı olay olsa ne olur?

İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanının davetinde sandalyesinin ayağının kırılması olayına da açıklık getiren  Murat Ongun olayı şöyle anlattı.

“ Sandalyenin bacağı kırılıyor. Başkan İmamoğlu yere düşüyor.  İkinci sandalye geliyor. O da sakat . Üçüncü sandalye geliyor başkan ona oturuyor.

Başkan sandalyeden  düşünce sayın Cumhurbaşkanı  “Biz birşey yapmadık. Sandalye sağlamdı. Kırdın . İsraf.” Diyor.  'Parası öde' demiyor.

İmamoğlu da ‘ İkinci kez koltuğa oturduğumda sağlam oturuyorum “ yanıtını veriyor.

Talihsiz bir durum olarak düşünüyorum. Ama şunu söyleyeyim.

Sayın Cumhurbaşkanı İBB’yi ziyaret etse, oturduğu sandalyenin bacağı kırılsa sayın Cumhurbaşkanı yere düşşe bu yandaş medya ne derdi?

Bir tane yeni araç alınmadı

Ongun ayrıca  Yenikapı’daki araçlar konusuna da değinerek, “Sergilenen 730 araç.  7-8 de siyah araç var dendi.

Bir kişiye hizmet ediyorsa makam aracıdır. Hizmet aracı değildir.

Beyaz reno diye hizmet aracı mı oldu?

517 araç iade edildi. Siyah arabalar onlar..

Lüks arabalar daha fazla.

990 araç aldı dediler.

Biz sıfırdan aldık diyorlar. 2017 yılından beri İSKİ nin kullandığı araçlar. 2017 de Ağustos’un da ihaleye çıkmış İSKİ..  İhale bitmiş.. 2017 den beri kullandıkları araçları beş ay daha uzattık. İhale bu. Israrla bunu bile bile bazı gazeteciler bunlar sıfırdan beri getirilmiş gibi lanse ediyorlar.. “ açıklamasında bulundu.   Göreve gelidğimizden bu yana yeni bir araç alınmadı. “

İnsanların iş bulma umudu kaybettiriliyor

Ongun, işten çıkarmalarla ilgili bir soruya da verdiği yanıtta, “İş bulma umudunu kaybettiriyorlar. Seçim arifesinde işe alınma olur mu. Ayrıca stajyerleri bile AK Parti İlçe başkanlarının referansı olmadan alınamıyor. İki tanesi kaçmış gözden. Onların da iki ay sonra işine son verilmiş.  İnsanlara şu  inanç yerleştiriliyor.  Dayın olmadan iş bulamazsın. Arkan olmadan iş bulamazsın. İnsanların iş bulma umudunu kaybettiriyorlar. Çok kötü.  Medya AŞ den 7-8 yıl önce işe girenlerden de çıkarılan oldu. Onlarında bütün hakları tazminatları ödendi.” Bilgilerini verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.