banner460
banner128

İBB, AKP döneminin 9 milyar borcunu ödedi

İBB Meclisi AKP Grubu’nun sürekli İBB yönetimine 15 milyar lira borç yetkisi verdiğini söyleyen İBB CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, “Borç yetkisinin 10 milyar lirası projelerde kullanılacak. Öte yandan göreve geldiğimizden beri eski yönetimin 9 milyar liralık borcunu ödedik. CHP’nin kaderi bu. Osmanlı’nın borcunu da ödemiştik” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Ocak ayı Birinci Birleşimi dün Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri Merkezi’nde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapıldı. CHP Grubu adına söz alan İBB CHP Grup Başkan Vekili Av. Doğan Subaşı, Türkiye ve İstanbul gündemine dair önemli konular hakkında konuştu.

Konuşmasının başında 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’ne değinen Subaşı, “Belki de bu güne ‘Hapiste Yatan Gazeteciler Günü’ demek de gerekir. Dünyada gazetecilerin en çok içeri atıldığı ülke maalesef Türkiye. Gazeteciler eğer içerideyse bilin ki o ülkede gerçekler bilinsin istenmiyordur. Bugün AKP döneminde 2500’e yakın haber yasaklaması yapıldı. Yine de gazetecileri susturamadılar. Bu ülkede gazetecilik bir gün bu insanlarla anılacak” dedi.

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜYÜ ELEŞTİRİYORUZ, ‘BUNLAR DİNSİZ’ DİYORLAR

İktidarın medyanın yüzde 95’ini ele geçirdiğine vurgu yapan Subaşı,” Halk gerçekleri öğrenmesin diye sürekli yalan ve iftira üretiyorlar. Bu iftiraları her gün televizyonlardan insanların üzerine kusuyorlar. Sabun köpüğü gündemler yaratıyorlar. Çünkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın kasası 54 milyar dolar ekside. Nasıl anlatacaksın! Üçüncü Köprü ’deki sorunları konuşuyoruz, bize dinsiz diyorlar! Osmangazi Köprüsü’nün sıkıntılarını anlatıyoruz, ‘CHP yatırım istemiyor’ diyorlar. Hiçbir şekilde doğru değil. Halkımıza sesleniyorum. Sizi ekmek kuyruğunda bekletenler, Türkiye ekonomisinin neredeyse yarısını 5 aileye teslim edenler bu iktidar. Atatürk’ün 15 yılda yaptığını 18 yılda sata sata bitiremediler. Halk bu gerçeği 31 Mart’ta gördü, 23 Haziran’da ise tepkisi daha güçlü oldu. Önümüzdeki günlerde ise daha da büyüklerini göreceğiz” dedi.

ÖĞRENCİLERİN YANINDA OLMAK HAKSIZLIK DEĞİLDİR!’

CHP İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrencileri ziyaretine yönelik iktidardan gelen eleştirilere de cevap veren Subaşı, “Kendisi CHP’nin İstanbul İl Başkanı’dır. Keşke AKP İl Başkanı da gitseydi. Türkiye’nin el üstünde tutmamız gereken gençlere sizin yaptığınız muameleyi herkes görüyor. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kaftancıoğlu’nun Boğaziçi’ne gitmesini öğrencilere haksızlık olarak değerlendirmiş. Öğrencilere terörist demek haksızlık değil, sabaha karşı ev basmak haksızlık değil, öğrencilerin yanında olmak haksızlık öyle mi! Yapmayın böyle” dedi.

“YÜZDE 0’I BİTEN PROJENİZ VAR, O DA BİTİNCE BİZ YAPTIK DERSİNİZ”

AKP Grubu’nun “İstanbul’da bizim projelerrimizi yapıyorsunuz” sözlerine de cevap veren Subaşı, Eminönü-Alibeyköy hattınının yüzde 45’ini tamamlamış, sonra parasızlıktan durduruşsunuz. Yarım mı bıraksaydık. Kemeburgaz Kent Ormanı’nda yıllarca bir şey yapmamışsınız, halka kazandırılmasa mıydı. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının yüzde 55’ini yapıp durmuşsunuz. O da şimdi hizmete girdi. Şimdi Mahmutbey-Esenyut Metro Hattı var, projesini siz yapmışsınız ama bir kazma bile vurmamışsınız. İnşaat bitsin onu da biz yaptık dersiniz siz. Siz biz diye bir şey de yok. Tüm bu işleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptı, halkın parasıyla yaptı. Projeler hazırlanıyor, Beylikdüzü-İncirli metrosu var, Hızray var. Ama önce evi toplamamız lazım ” dedi.

“İBB GEÇEN DÖNEM AKP'Lİ İLÇE BELEDİYELERİNE ÇALIŞMIŞ”

Geçen 5 yıllık döneme baktık, İBB’nin en az yatırım yaptığı ilçeler CHP’li ilçeler. Haksızlık olmasın diye kişi başına yatııma baktık yine AKP’li belediyeler. Kişi başına 506 lira AKP’li belediyelere, 230 lira CHP’li belediyeler yapılmış. İşte biz bu duruma partizanlık diyoruz. Rakamlara bakmaya da gerek yok, kendisi dışında herkese terörist diyenler zaten bunlar değil mi” diye konuştu.

AKP Meclis Grubu’ndan gelen “Biz size 15.5 milyar lira borç yetkisi verdik” sözü hakkında da konuşan Subaşı, “ Bu miktarın 10,5 milyar lirası metro hatlarında kullanılacak. İBB’nin cebine girmiyor bu para. Pojelere gidiyor. Ödenen borçtan ise hiç söz edilmiyor. 9 milyar lira borcunuzu ödedik. Geçen yılki gelirin yarısını borç ödemeye verdik. Osmanlı’nın borcunu da Cumhuriyet Halk Partisi ödemişti. Bizim kaderimizdir bu.” şeklinde konuştu.

İBB Meclisi Ocak ayı ikinci Birleşimi 14 Ocak Perşembe günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek. (birgün)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.