banner460
banner128

Gökbulak: CHP iktidarına hazır olmalıyız

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, ülkenin; dış politikada, ekonomide, eğitimde, gelir dağılımında sorunlarının giderek arttığına işaret ederek, ‘Bu sorunları ancak CHP iktidarı çözebilir. CHP iktidarına hazır olmamız lazım’ dedi.

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak; üye sayılarının arttığını , artması yönünde de özel bir çaba gösterdiklerini belirterek, göreve geldiklerinde üç bin olan üye sayısının bugün beş bini aştığını bildirdi. İBB Başkanı  İmamoğlu’nun bir sürü sıkıntıya rağmen başarılı bir yönetim sergilediğini savunan Gökbulak,  merkezi hükümetin çözmesi gereken bazı sorunların İBB’nin çözmesi gibi bir beklenti içinde olunulmasının yanlış olduğuna dikkat çekti.  Gökbulak; ülkenin genel sorunlarının da giderek arttığına da işaret ederek, bu sorunların çözümünün  ancak bir CHP iktidarıyla mümkün olacağına işaret ederek ‘CHP olarak iktidara hazır olmamız lazım’ dedi.   CHP Bsüyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak,  ‘Pandemi döneminde siyaset ve siyasal çalışmalar, üyelik durumu, İbb’nin çalışmaları’ başta olmak üzere gazetemizin sorularını yanıtladı.

Pandemi  döneminde neler yapıldı

-Sayın Gökbulak,  Pandemi  siyasal çalışmalarınızı nasıl etkiledi? Neler yapabildiniz?

-Pandemi döneminde çalışmalarımız doğal olarak her kesimi etkilediği gibi bizim çalışmalarımızı da etkiledi..

Virüsün yayılmasının ilk başladığı günlerde alınan tedbirler kapsamında bizim de ilçe binamız 52 gün kapalı kaldı ziyaretçilere.. Ancak ben İlçe başkanı olarak her gün ilçe binamıza geldim.  Bunun yanında ilçe örgüt toplantılarımızı kalabalık yapamadık.   Bunun yerine on-lıne çalışmaya ağırlık verildi.

Pandemi döneminde neler yaptık?

-En başta yaşlı üyelerimiz aradık. Gerektiğinde ziyaret ettik. Hallerini hatırlarını sorduk.

-İlçe belediyemiz ve Büyükşehir belediyelerimizin de katkılarıyla dezenfekten-maske başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmaya çalıştık.

-Yine normal programları da tedbirler alarak aksatmadan yürütüyoruz. Önemli günlerde toplumla bu günlerin içeriğine yönelik etkinlikler yapıp, kutlamalara katılıyoruz.  Örneğin bir aşure programı yaptık. Bir defa dağıtım yaptık. Yeterli bulmayanlar oldu. İkinci kez bir kez daha aynı programı gerçekleştirdik.

-Kadın kollarımız İstanbul Sözleşmesi çalışmasıyla ilgili olarak ilçenin farklı bölgelerinde standlar açıp duyurular yaptı.

-İki haftadır da toplumun farklı katmanlarına yönelik olarak Kadın Kollarımızın öncülüğünde bir çalışma yürütüyoruz.  Pandeminin toplum kesiminde yarattığı etkileri tesbit etmeye çalışıyoruz.

Yarın seçim varmış gibi çalışmaya devam

-Önümüzdeki dönem ne gibi çalışmalar yapabileceksiniz. Neler programlıyorsunuz?

- Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “ İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ oldu biliyorsunuz. Kendisi de son İstanbul’da yapılan toplantıda “Bu beyannamenin topluma iyi anlatılmasını ’ istedi. Biz de Genel Başkanımızın önerisi yönünde Bu beyannamenin içeriğini topluma anlatma konusunda, toplumu bu konuda bilinçlendirme yönünde  çalışmalara başlayacağız.

-Üyelere yönelik olarak ziyaretler i yoğunlaştıracağız. Üyelerimiz ile diyaloğu –iletişimi geliştireceğiz. Üyelerimizin taleplerini de alarak bu taleplerin gerçekleştirilmesi yönünde çalışmalara ağırlık vereceğiz.

-Seçim olmayan bir dönemdeyiz. Ancak biz yarın seçim varmış gibi çalışmaya devam edeceğiz. Seçime hazırlıklı olacağız.

Büyükçekmece’de üye sayısı artıyor

Tam da üyeler denmişten bir soru sorayım. Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna da yansıdı. CHP’nin İstanbul’da üye sayısı azalmış.. Büyükçekmece İlçe Teşkilatı olarak sizin üye durumunuz nedir? Azalma mı var artma mı?

-Biz göreve geldiğimizde üye sayımız üç bin dolayında idi. Şu an üye sayımız beş bini aşmış bulunuyor.   Şimdi tabi ayrılanlar da oluyor, yeni üyeler de oluyor. Ama biz de azalma yok artma var. Ayrılanlar genellikle zorunlu oluyor.

-Örneğin bir kamu kurumuna işe girecektir, bir görev alacaktır. Siyasi parti üyesi olmaması gerekiyor diyelim. Ya da baskı oluyor üzerinde.  Bu durumda zorunlu olarak ayrılıyor. Ya da mesela başka bir yere taşıyor ikametini onun da üyeliği düşüyor.

-Bunun yanında diyelim bize üye oluyor. Ama başka bir partiye de vaktinde üye olmuş ve üyeliğini resmi olarak düşürmemiş.  Bilgi eksikliği var bu konuda. Onun üyeliği yasal olarak kabul edilmiyor. Düşüyor.

-Bizim Büyükçekmece İlçe Teşkilatı olarak üye yapma, partiye yeni üyeler kazandırma yönünde de bir çabamız var. Örneğin partimize seçimlerde oy vermiş, partimize sempatiyle bakan insanları partiye kazandırmak istiyoruz. 

İmamoğlu’nun büyük başarısı beklentileri de büyüttü

-Peki bir de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu soralım. 25 yıl sonra İstanbul’a başkanlığı kazandınız. Çok önemli bir başarı..

-30 yıl sonra kazandık.  1989 da kazanmıştık. Ondan sonra da 2019 da kazandık.

-Doğru kazanma anlamında öyle. 30 yıl. Ama İBB’yi 25 yıl sonra yeniden kazandınız. Ekrem Başkan’ın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz. Bu bölgeye katkıları ne düzeyde? Bir bu başarıyı ve Ekrem bey’in çalışmalarını değerlendirirmisiniz?

-Ekrem bey’in seçim başarısını çok önemli buluyorum. Biliyorsunuz kazanılmış bir seçimi yenilediler ve ikinci seçimde de İstanbul halkı bu haksızlığa büyük tepki göstererek İmamoğlu’nu çok büyük farkla yeniden başkan seçti.

Bu ortak bir başarı. Farklı farklı kesimler bir araya geldi, ortak bir çaba gösterildi, Ekrem bey’de İl teşkilatımızda organizasyonun gerçekleşmesinde büyük başarı gösterdi. CHP  ilçe teşkilatlarımız, diğer seçim ittifağı partimiz, destekçilerimiz iyi organize olduk.  Ve başarı geldik. Bu başarı İstanbul halkının başarısıdır.

-Tabi başarı büyük. Böyle bir başarının sonunda beklentiler de artmış oluyor.  Toplumun çok büyük sorunları var.

İşsizliğin  çözümü merkezi hükümet projesi gerektirir

-Bir çok sorunu merkez hükümetin çözmesi gerekiyor. Örneği işsizlikle mücadele bir merkezi hükümet sorunudur. İşsizlik İBB sorunu İBB’nin çözecebileceği bir sorun değildir.

-Şimdi İBB kazanılıyor ama İBB’nin bir çalışan kadrosu var. Bunları işten çıkarmak diye bir şey söz konusu olamaz. Devlet te devamlılık var. Herkesin çalışma güvencesi var. Kimseyi ekmeğin işinden edemezsiniz. Zaten Ekrem bey’de bu konuda çok titiz. Bu yönde açıklamaları  da oldu. Persone ek bazı yeni kadrolar alabilirsiniz ama bu oldukça sınırlı oluyor.  Bir çok kişi iş bekleyebilir . Ama durum da bu.  Bunları göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ekrem bey’e, İBB çalışmalarına biraz hoşgörülü yaklaşmak gerekiyor.

Ekrem bey sıkıntılara rağmen iyi götürüyor

-Ama genel olarak baktığımızda Ekrem bey bir sürü sıkıntıya rağmen bu işi götürüyor.

-En büyük sıkıntısı da mecliste çoğunluğun olmamasından kaynaklanıyor. Bazı yapmak istediklerini meclisten geçiremiyor.  Örneğin borçlanma yetkisi  istiyor. Ama meclisten geçiremiyor. Oysa meclislerin milletin, toplumun çıkarları doğrultusunda çalışmalara destek olması lazım. Kamusal yönetimde siyasi  eğilimlerle birilerine başarısız kılayım amacıyla hareket etmek topluma zarar verir.

-Ekrem bey, sadece bizim bölgemize değil, her bölgeye yönelik olarak sorunların çözümü noktasında bir gayret içinde. Bizim burda da bazı önemli çalışmalar yapıyor. Örnek verecek olursak mesela şu Çakmaklı Yolu’nu yapması beğeniyle karşılanıyor. Ulaşım anlamında o mahalleye yönelik olarak önemli bir sorun giderilmiş oluyor. Sosyal yardımlar keza. Toplumun ihtiyacının karşılanması konusunda yardımcı oluyorlar.

CHP olarak iktidara hazır olmamız lazım

-Başka eklemek istediğiniz noktalar var mı?

-CHP olarak iktidara hazır olmamız lazım. Ülkenin içte, dışta, ekonomide çok büyük sorunları var. Bu sorunları bu iktidarın çözmesi mümkün gözükmüyor. Sorunu yaratanın o sorunu çözmesi beklemekte boş hayal.  İşsizlik almış başını gitmiş. Ekonomide durgunluk had safhada.  Gelir dağılımı çok ciddi şekilde bozulmuş durumda. Eğitimde ciddi sorunlar var. Dış politikada sorunlar var.

Birleşik Kaplar Teroisi’ndeki gibi bir noktada başlayan değişiklik diğer alanlarda değişime yol acar. Siyasettede, ülke yönetiminde de bir değişikliğe ihtiyaç var artık.

En iyi kadrolar bizde. Ülkenin sorunlarını CHP çözebilir. Bu nedenle iktidara hazır olmamız lazım. Bu yönde çalışmalarımızı da yoğunlaştıracağız.  Ülkemize, insanımıza olan inancımızı ve umudumuzu kaybetmeden çalışmaya devam.. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.