banner460
banner128

Gençlerin valilerden beklentileri

Biz gençler olarak ülkemizin tüm valilerden beklentilerimiz ; her vali , vali olduğu il’in gençleriyle zaman zaman bir araya gelip isteklerini , beklentilerini hayallerini dinleyip yakın plandan gençleri ve ruh hallerini dinlesin.Gençlere önlerini aydınlatacak projektör bir rol alsın.

Çeşitli yarışmalar yapsın basınla el ele vererek biz gençleri ülkemize çok yararlı olabilecek projelere yönlendirsin.Unutulmamalı ki ülkemizin geleceği biz gençleriz.Pozitif bilimler ve yararlı projeler konusunda ufkumuzun genişlemesi demek ülkemize ileri ki yıllarda mutlaka pozitif olarak yansıyacak demektir.

Bir kurul olmalı Vali beyin yanında, Psikolog,eğitimci,sosyolog bu ve bu konularda titr sahibi bilim adamları ve tez anti tez anlamda adeta bir konferans bir toplantı hatta hatta ödüllü yarışmalar düzenlemeliler; eğitim,bilim,sanat ve diğer yararlı konularda. Böylesi toplantı ve konferansların çok yararlı ve mükemmel proje,planların ortaya çıkabileceği kanısındayım.Büyüklerimizin deneyimleri biz gençlerin de enerji ve gelişmekte olan aynı zamanda yükselen zekamızla çok yol alınabilir.

Bir japonya, Finlandiya bu ve buna benzer ülkeleri gençler olarak bilim adamları refakatında gezmeye ve o ülkeleri incelemeye götürsünler bizleri.Araştırıp incelemeler yapmalıyız.Önemli kalkınma projelerini hem yazısal hem de fiziksel olarak yerinde görüp araştırmalıyız.Çok bilimsel ve önemli plan ve projeleri kendi ülkemizin standartlarına ve kültürüne,mimarisine dönüştürerek hayata geçirmeye çalışalım.

Devletimiz ve makamlardaki büyüklerimiz biz gençlerle mesafe açma yerine ülke yararına yaklaşma ve karşılıklı olarak bizleri yakından tanımaları güzel olur diye düşünüyorum.Varsa haklı ve yararlı isteklerimiz bilim ve eğitim adına o zaman bizlere hak verilmeli.

Büyüklerimizden olan ve Mardin lisesi mezunu olan ünlü bilim adamı Semih Sancar beyefendinin nobel ödülü alması biz gençleri çok etkiledi ve düşündürdü.O harika insan bir nevi rol model oldu.Lise de okurken bir çok arkadaşlarla bu konuya bu sevince odaklanmıştık.

İnanıyorum ki gençlere değer verilip yolları açılırsa eğitim alanında bu alınan nobel ödülleri çoğalır.

Devlet büyüklerimizin gençlerle çok ilgili olmaları ülkemiz adına atılmış veya atılacak çok önemli adımlardır.

Siz değerli Durum gazetesi okurlarımız bu konuyu seçip yazmamın en önemli nedeni ; ülkemizde gençlerin kendilerini yeterince ifade ettiklerini ve net olarak anlaşıldıklarına inanmıyorum.Devlet büyüklerimizle gençler arasında kurulacak bir yakınlaşma beyin göçünü gittikçe azaltacaktır.

Saygıyla kalın efendim.Kıymetli Durum gazetesi okurlarımız..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.