banner460
banner128

Garip Dede Cemevi’nde Sivas’ı anması

2Temmuz 199'te Sivas Madımak'ta yakılarak katledilen canlar Garip Dede Cemevi'nde düzenlenen geniş  katılımlı bir  etkinlikle anıldı. 

Etkinliğe; CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu eşit başkanı Hüseyin Mat,  ADFE  VE Garip Dede Cemevi Başkanı Celal Fırat, ve çok sayıda alevi örgütü temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Anma etkinliğinde sanatçılar; ; Muharrem Temiz, Tolga Sağ,  Özlem Taner sahne aldı.

Etkinlikte konuşan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu başkanlarından Hüseyin Mat , Avrupa’da alevilerin elde ettikleri haklardan örnekler verirken, ‘Almanya bizleri resmen tanıyor artık. Almanya da elde edilen haklarını Aleviler Türkiye’de de elde edecektir. “ dedi.  Celal Fırat, ise Sivas Davası üzerine bazı bilgiler verdikten sonra, katılımcılara teşekkür etti ve ‘Sivası asla unutmadık, unutmayacağız’ dedi. Milletvekili Turan Aydoğan da kendisinin bir vekil değil, toplantıya katılan vatandaşlardan biri gibi algılanmasını isteyerek, alevi toplumunun her zaman yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

Sanatçılar ; Tolga Sağ, Muharrem Temiz ve Özlem Taner’in seslendirdiği eserlerle devam eden etkinlik, lokma dağıtımıyla son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.