banner460
banner128

Fırat Aykut’tan Çatalcalılar’a çağrı

Çatalca Belediye eski Başkanı Fırat Aykut,   Belediye Başkanı Mesut Üner tarafından uygulamaya konulma aşamasında olan;  Ziya Altınoğlu, Sebze Pazarı ve Cumhuriyet Meydanı’nda değişikliklere yer açacak proje ile ilgili uyarılarda bulundu ve Çatalcalılar’a çağrı yaptı.  İşte o çağrı:

“DEĞERLİ ÇATALCALILAR'A ve ÇATALCA DOSTLARI'NA ÇAĞRI!

Bilindiği gibi İMAR PLÂNLARI, Kamu Projelerinin ilk yasal dayanaklarıdır.

Çatalca Cumhuriyet Meydanı, Sebze Pazarı ve Ziya ALTINOĞLU Stadyumu'nu da içine alan ve yerleşik dokuda köklü değişiklikler içeren ancak, kentsel hangi ihtiyaçların, hangi kaynaklarla karşılanacağı halk tarafından bilinmeyen bir projenin âdeta yangından mal kaçırırcasına uygulamaya sokulması çok büyük yanlışlar içerebilir düşüncesiyle, Çatalca'da var olan tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile Siyasi Partilerin Yöneticilerine, Belediye Başkanımız'a, Belediye Meclis Üyelerimiz'e, Kent Konseyimiz ile örgütlü veya örgütsüz tüm insanlarımıza sesleniyorum.

Zararın neresinden dönülürse kârdır!

Kıt kaynakları harcarken çok dikkatli olmalıyız!

Böyle köklü değişiklikler içeren projeler aceleye gelmez!

Belki de çok yararlı bir proje yapacaksınız?

Ama siz, bu ilçede yaşayan insanların rızasını almadan yaptığınız ve uygulamaya koyduğunuz bu projenin insanlarımız tarafından doğru algılandığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Boş bir arazide yeni bir proje yapmıyorsunuz!

Yerleşik doku içinde ve yaşanmış onca anıyı barındıran bu kentsel dokuyu değiştirirken, insanların maddi ve manevi hangi varlıklarını ve değerlerini yıktığınızı, onların rızasını almadan ve onların geçmiş anılarına saygı göstermeden yapacağınız projelerin insani tarafının eksik kalacağını bir kez daha düşünmenizi isterim.

Bu insani düşüncelerle ve geçmiş siyasi ve sosyal yaşamımın bana yüklediği sorumlulukla sizden istirham ediyorum.

Önce Çatalcalılar'ın rızasını alın ve onları ikna ettikten sonra yapacağınız İmar Planı değişiklikleri ile projelerinizin yasal zeminini hazırlayın.

Böyle yaparsanız, hem hukuki, hem insani, hem ahlâkî ve hem de vicdani yönden rahatlarsınız diye düşünüyor ve tüm Çatalcalılar'ı da bu konuda düşünmeye ve düşündüklerini ifade etmeye çağırıyorum.

14 Mayıs 2010 / Çatalca

İ. Fırat AYKUT / İnşaat Mühendisi

ÇATALCA BELEDİYE BAŞKANI (eski)

Anahtar Kelimeler:
Fırat Aykut
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.