banner460
banner128

Esenyurt'ta tüm sokaklar dezenfekte edildi

Koronavirüs’e karşı yürüttüğü mücadeleyi ilçe genelinde sürdüren Esenyurt Belediyesi, 2 bin 281 sokağı tek tek dezenfekte etti. Ekipler, 7 bin 667 iş yerinde ise hijyen denetimi gerçekleştirdi.

Esenyurt Belediyesi, pandemiyle mücadele sürecinin en önemli ayaklarından biri olan dezenfeksiyon çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelinde 2 bin 281 sokağı dezenfekte etti, 7 bin 523 adet çöp konteynerini dezenfektanlı suyla yıkadı. Vatandaşların sağlığı için meydanlara, metrobüs duraklarına ve kamu kuruluşlarına maske ve eldiven atıkları için 32 adet tıbbi atık kutusu yerleştiren ekipler, ilçe genelindeki kurumlarda da detaylı iç temizlik yaptı.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI MİKROPLARDAN ARINDIRILDI

Vatandaşların sağlığı için, Koronavirüs vakalarının görüldüğü adreslerdeki bina girişleri, kapı zilleri, asansörler, merdiven boşlukları ve korkulukları ile daire kapıları da dezenfekte ediliyor. Sokak ve bina girişlerindeki dezenfekte çalışmalarının yanı sıra iki ayrı noktada bulunan Hijyen İstasyonu’nda toplu taşıma araçları, taksiler ve özel araçlar olmak üzere 7 bin 925 araç dezenfekte edildi.

HİJYEN ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Çalışmalar kapsamında; Esenyurt Devlet Hastanesi, Beylikdüzü Devlet Hastanesi, belediye binası, sürekli eğitim merkezleri, kapalı caddeler, polis merkezleri, ilçe emniyet müdürlüğüne ait 93 araç, otobüs ve metrobüs durakları, ATM’ler ve üst geçitleri haftada 3 kez, Aile Sağlığı Merkezleri, 270 eczane, Kaymakamlık Binası, Bağımlılık Merkezi, Kızılay ek hizmet binası, Yaşlı Bakımevi, Göç İdaresi ve Yabancılar Şubesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasını haftada 2 kez, Özel sağlık kuruluşları, bankalar, 14 PTT şubesi ve Merkez Müdürlüğü, İSKİ, Posta Dağıtım Merkezi, muhtarlıklar, noterler, Müftülük ve Sosyal Hizmet Binasını her hafta dezenfekte ediliyor.

İŞ YERLERİ SIK SIK DENETLENİYOR 

Vefa Sosyal Destek Hattı aracılığıyla gelen maaş çekimi, eczane ve market alışverişlerine ilişkin 645 talebi karşılayan zabıta personelleri, 7 bin 667 iş yerini hijyen kuralları, fiyatlar ve ilgili genelgeler kapsamında denetledi. Denetimler kapsamında, hijyen ve fiyat konularında uygunsuz faaliyet yürüten 255 iş yeri mühürlendi. Gıda ve sağlık sektörlerindeki kuruluşlar, genelgeler hakkında bilgilendirilirken, bu kuruluşlarda maske ve eldiven denetimleri de yapıldı. Esenyurt Belediyesi, Koronavirüs mücadelesinde diğer kamu kurumlarına araç ve personel desteği de sağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.