banner460
banner128

Esenyurt'ta kaymakamlık ve belediye yine karşı karşıya geldi

Esenyurt’ta bir süre önce cami altındaki dükkan yerinin kiraya verilmesi ile karşı karşıya gelen kaymakamlık ile belediye bu kezde kurban satış yerinin belirlenmesiyle karşı karşıya geldi. Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ali Susuz,  belediye ile  13 Haziran'da yapılan toplantı öncesinde kaymakamlığın 6 Haziran’da bir şirketle kurban satış yeri ile ilgili protokol yaptığını öne sürdü.

“Veteriner Müdürü toplantıya alınmadı”

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ali Susuz, belediye de düzenlediği basın toplantısı ile kurban satış yerinin belirlenmesi konusunda kaymakamlığın belediye ile formalite toplantı yaptığını, kurban satış yerinin kendilerinin dışlanarak yapıldığını bildirdi. Susuz, “ 13 Haziran’da belediyemiz tarafından ben, Veteriner İşleri Müdürü Halil Çalış ve zabıta amirimiz kaymakamlığa gittik. Kaymakam bey komisyon başkanı idi. Toplantıda ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürülğü ve İlç Müftülüğü vardı. Toplantıda kurban hizmetleriyle ilgili kararlar alınacaktı. Veteriner İşleri Müdürü toplantıya alınmadı. Daha sonra Veteriner İşleri Müdürü Halil bey’in toplantıya gelmediği yönünde tutanak tutuldu. Halbuki Halil Bey’i toplantıya almadılar  dışarıda beklettiler. Toplantıya katımlamadan önce de kurban satışı yapılan bölgeye gittik ve gördük ki orada birileri var. Bu insanlar o bölge ile ilgili bize bir protokol gösterip ‘ Burayı biz kaymakam beyden aldık, burayı kurbar satış alanacağı yapacağz’ dediler.   Biz de ‘Daha toplantı yapacağız. Biz daha karar alacağız. Hiç bir görüşme yapılmadan nasıl karar verirsinizt?” diyerek müdahale ettik. Nasıl yapmışlar. 6 Haziran’da bu arkadaşlarla kaymakamlık protokol yapmış. Bizim toplantı ise 13 Haziran’da. Bu nasıl oluyor?” diye sordu.

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ali Susuz, ‘Türkiye’nin her yerinde kurban satış yerlerini belediyeler belirlerken, Esenyurt’ta kaymakamlığın’ belirlediğini belirterek, ‘Vatandaş bilmediği için eksiklikler ile ilgili bizi sorumlu tutuyor” diye konuştu.

Gelir kime verilecek, nereye verilecek?

Geçen sene kurban satış yerinin belediye tarafından belirlendiğini, başvuru yapanların ücretlerini Esenyurt Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü’ne yaptığını açıklayan Susuz, makbuzunu alan vatandaşın gidip çadırını kurduğunu, ancak bu sene  bu işin bir şirkete verildiğini belirterek yapılan protokolde, “İş bu protokol giderlerinin tamamı yüklenici tarafından karşılanacaktır. İşletmeci giderini toplanan meblagdan düştükten sonra kalan miktar kaymakamlık makamı veya göstereceği yere verilecek’ dendiğini açıkladı. Susuz, “Kime verilecek?Nereye verilecek? Bu bir kamu hizmeti.  Bir firmaya verilmiş. Kurban satış yerindeki geliri Esenyurt belediyesi almalıydı ama arkadaşlar bir özel şirkete vermişler. ” Diye konuştu.  Başkan Yardımcısı Susuz, belediye olarak kendilerinin kurban satış yeri yapılması için talepte bulunduklarını ancak reddedildiklerini de sözlerine ekledi.

Başkan Yardımcısı Ali Susuz bir soru üzerine; yerin Selahaddin Eyyubi Mahallesi 305 ada da bulunanan yerin lokasyon olarak ta ters bir yerde olduğunu öne sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.