banner460
banner128

Esenyurt'ta atıl alanlar parka dönüşüyor

Yıllardır atıl halde duran İSKİ’ye ait alan, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un önerisiyle parka dönüştürüldü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla yapılan çalışmalar sonrası içinde yürüyüş alanları, basket sahası ve çocuk oyun alanlarının olduğu park, vatandaşlar tarafından büyük beğeni kazandı.

Esenyurt’taki İBB’ye ait çalışmaları yerinde görmek için ilçemize gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin Saadetdere Mahallesi’ndeki Avcılar Terfi Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Bozkurt’un talebi üzerine yapılan incelemede tesisin yanındaki boş alana park yapılması kararı alındı. Çalışmalar sonucunda parkın yapımı tamamlandı ve vatandaşların hizmetine açıldı.

NEFES OLDU

İçinde yürüyüş alanları, basketbol sahası ve çocuk oyun grupları bulunan parkı beğenen mahalle sakinleri, İmamoğlu ve Bozkurt’a teşekkür etti. 1.824 metrekare yeşil alana sahip parkta, 119 ağaç ve bin 642 çalı bulunuyor. 3 bin 885 metrekarelik park, ilçedeki vatandaşların nefes aldığı en önemli alanlardan biri haline geldi.

“BÖYLE BİR PARKI BİZE HEDİYE ETTİĞİ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Saadetdere Mahallesi sakinlerinden Fahriye Özgür, çocuklar için neşe kaynağına dönen park için İmamoğlu ve Bozkurt’a teşekkür etti. Özgür, “Ben de burada oturuyorum, gördüğünüz gibi çoluk çocuk çok mutlu, eskiden böyle bir yerimiz yoktu. Hep mahalle aralarında oynuyorlardı. Çok teşekkür ederiz böyle güzel bir yer yapıldığı için” diye konuştu.

ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK”

Mahalle sakinlerinden Pelin Karayel, “Böyle bir parkı bize hediye ettiği için çok mutluyuz. Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederiz. Temiz hava alacağımız bir yer oldu. Bahar geliyor, çok daha güzel olacak” ifadelerini kullandı. Bölge sakinlerinden Yakup Aras, “Büyük bir nimet. Allah razı olsun yapanlardan” derken, torunlarını parka getiren Gülistan Turhan ise “Her mahallede bir park olması lazım. Burası da güzel olmuş. Çocuklar oynuyor, eğleniyor” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.