banner460
banner128

Esenyurt Kent Konseyi gazetecileri ağırladı

Esenyurt Kültür Merkezinde Esenyurt Kent Konseyi,   Kültür Merkezinde düzenlediği kahvaltıda yerel ve ulusal basın çalışanları ile bir araya geldi.

Programda Konsey Başkanı Mehmet Hanifi Kaya ve Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güneysu, Gazetecilerin sorularını da yanıtladılar.

Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya  yaptığı konuşmada; “Kent konseyi Birleşmiş Milletlere bağlı 182 ülke Brezilya’da bir araya geldiler ve ortak kararlar aldılar. Aldıkları kararların ana başlıklarının ilki Ekonomik politikalarda çevresel değerlerin korunması. Yaşanabilir kent, çocuklar, gençler ve kadınların sosyal yaşama daha aktif katılımlarını sağlamak. Ayrıca yoksulluğu giderici programları desteklemek, sivil toplum kuruluşlarının kurulması ve kurumsallaşması konusunda destekte bulunmaktır” dedi.

Kent Konseyleri daha önce içişleri bakanlığına bağlıydı şimdi ise Çevre ve Şehircilik Bakanı’na koordineli çalıştığını ifade eden Kaya, Esenyurt Kent Konseyi Kamu ve yarı kamu ve sivil toplum örgütlerinin temsilci seçimleriyle nüfus bulmaktadır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.