banner460
banner128

Emekler boşa gitmesin diye denetim

Yeni tip korona virüs salgını sürecinde atılan yeni normalleşme adımları kapsamında bugün açılan restoran, kafe ve kıraathaneleri denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Esas mesele bu saatten sonra sağlık hekimlerinin verdiği savaşın bundan sonra herhangi bir şekilde zedelenmemesidir” ifadesini kullandı.

İşletmelerde ateş ölçümü yapıldı

Sağlık Bakanlığı’nın pandemi sürecinde sürdürdüğü kontrollü normalleşme kapsamında yeniden hizmet vermeye başlayan restoran, kafe, kıraathane ve pastane gibi işletmelerde denetimler başlatan Büyükçekmece Belediyesi, işletme sahipleri ve çalışanlara alınması gereken kurallar konusunda bilgilendirdi. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün de katıldığı denetimlerde masalar arası sosyal mesafe kuralları, masalarda oturacak kişi sayısı, mekanlarda dezenfektan kullanımı ve tuvaletlerde sensörlü kapı kullanımı başta olmak üzere birçok noktaya değinilerek mekan sahiplerine uyarılarda bulunuldu. Denetim sırasında işletmelerde bulunanların ateş ölçümü gerçekleştirildi.
 

“Esas mesele bu sürecin zedelenmemesidir”


Denetimlere katılarak masalar arası sosyal mesafe ölçümünü bizzat yapıp uyarılarda bulunan Başkan Akgün, uygulamalara hassasiyet gösterdiklerini ifade ederek, “Vatandaşımızın sosyal mesafe kavramını daha iyi anlayıp uygulaması için müesseselerde dörtlü masalar nasıl kullanılacak masalar arası mesafe nasıl olacak gibi hususları tek tek bütün esnafımıza uygulatıp anlatacağız. Çünkü bu hayat memat meselesi. Vatandaşımız 3 ay boyunca içeride birden sokağa çıkacak o nedenle bazen sosyal mesafeyi unutabilecektir. Esas mesele bu saatten sonra sağlık hekimlerinin verdiği savaşın bundan sonra herhangi bir şekilde zedelenmemesi lazım. Onların bu savaşın bu şekilde sonuçlandırılmaması için 1 Haziran sonrasında sağlık insanlarımız dediklerine, devlet otoritelerinin dediklerine harfiyen uyarsak bu işi sonuçlandıracağız” dedi.


“Bu iş süreklilik arz etmezse biz kaybederiz”
 

İnsanların toplu olarak yaşadığı yerlerde, umuma mahsus yerlerin tamamında tuvaletlerin tamamının en hijyenik şartlarda yeniden yapılacağını belirten Başkan Akgün; “Bay - bayan tuvaleti ayrı olacak sabun otomatik olarak ele dökülecek ama esas olan hiçbir kapıya dokunmadan kapılar otomatik olarak açılacak. Her girişte dezenfektan malzemesi olacak. Bu iş süreklilik arz etmezse biz kaybederiz” şeklinde konuştu.



İşletme sahipleri de temkinli yaklaşıyor

Denetlenen işyerlerinin yetkilileri de kurallara sonu kadar uyacaklarını belirterek şunları söyledi:

Nesrin Kiper: “Devletimizin ve belediyemizin aldığı tüm kurallara uyarak önce kendi sonra çalışanlarımızın ve etrafımızdaki halkımızın sağlığını düşünmek zorundayız. O yüzden bütün kurallara uyacağız. Bütün kurallara sonuna kadar harfiyen uyacağımızı kesinlikle söylüyorum çünkü bizler de korkuyoruz.”

Can Batuhan Çiçek: “Dezenfektanlarımız, maskelerimiz var. Bardaklarımızı çamaşır suyuna yatırıyoruz, yıkıyoruz. İsteyene pet bardak veriyoruz. Kolonya, dezenfektan bu şekilde devam ediyoruz. Masalarımız arasında 1 buçuk metre mesafe var. Her masada 3 sandalye var. Mesafeleri bu şekilde koruyoruz. İskambil, tavla, okey şuanda oyunlar yasak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.