banner460
banner128

  “Emeğin aşkı ile üreten eller” festivalde

Dünya milletlerinin halk kültürleri ve el sanatlarının zenginliğini 23 yıldır Büyükçekmece Kervansaray’da buluşturan Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl da emeğin aşkı üreten ellere ev sahipliği yapıyor.

Uluslararası El Sanatları Atölye Bayramı “Doğadan Gelen Zanaatlar’’ sergisi 19 ülkeden 110 zanaatkarı bir araya getirdi.

19 ülkeden 110 zanaatkar katıldı

Beyaz Rusya’dan dokuma ve kumaş boyama, Bulgaristan’dan keçi kılı yün dokuma, Hollanda’dan geleneksel bez bebek, İran’dan telkâri, Japonya’dan iğne oyası, Kazakistan’dan seramik, Kırgızistan’dan ahşap, Kırım’dan nakış, Macaristan’dan hasır örme, Uygur Türkleri’nden su kabağı gibi onlarca farklı ülkeden gelen konuk sanatçının yüzlerce eserinin, Anadolu’nun 7 bölgesinden gelen sanatçıların eserleri ile aynı çatı altında buluşturan Uluslararası El Sanatları Atölye Bayramı sevgiyle ve emekle üreten ellere en büyük saygının göstergesi.

“Kültür ve sanatın başkenti Büyükçekmece”

Serginin açılışını gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kültür ve sanatın gücünü kullanarak doğa, çevre, toplum ve insan temalı içeriklerle tüm dünyanın dikkatini çekmeye hedeflediklerini söyledi. Başkan Akgün şunları söyledi: “İşte bunun için “Kültür ve sanatın başkenti Büyükçekmece” diyoruz ve “Dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali” seçiliyoruz.”

Bu yıla özel açık hava atölyeleri ve etkinlikler

Küratörlüğünü, Anadolu El Sanatları Yaşatma ve Geliştirme Derneği (ANELSANDER) Başkanı Uğur Bent Türker’in yaptığı Uluslararası El Sanatları Atölyesi bu yıl da büyük ilgi görüyor. Türker, Büyükçekmece Kültürpark’ta bu yıla özel açık hava atölye ve etkinliklerinin, stant sergilerinin yanı sıra tarihi Kervansaray’da, dünyanın 19 ülkesinden ve Türkiye’den festivale katılan sanatçıların eserlerinin ve geleneksel zanaatların yer aldığı sergilerin açıldığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.