banner460
banner128

Emecan: Eğitim sorunlarla başlıyor

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan , “Ülkemizde ise eğitimde zaten var olan sorunlar, AKP hükümetleri döneminde daha da artmıştır. Neredeyse her yıl değişen, gericileşen ve daha eşitsiz hale gelen eğitim politikaları nedeniyle ülkemiz her alanda ileriye değil, geriye gider hale gelmiştir.” Dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan yeni öeğitim-öğretim yılının artan sorunlarla başlayacağını bildirdi.

Refah içerisinde yaşayan ülkelere baktığımızda, bunun nedeninin başarıyla uyguladıkları kaliteli bir eğitim sistemi olduğuna dikkat çeken CHP Milletvekili Emecan, “Nitelikli, bilimsel, laik ve eşitlikçi bir eğitim sistemi, bir ülkedeki demokratikleşmeden, adil paylaşıma, gelir düzeyinin artmasından, suç oranının azalmasına, teknolojiden, adalete, çevre bilincinden sağlığa kadar her alanda gelişmenin ve halkın mutlu olmasının temelini oluşturur. “dedi.

Ülkemizde ise eğitimde zaten var olan sorunların AKP hükümetleri döneminde daha da arttığını savunan Emecan, “ Neredeyse her yıl değişen, gericileşen ve daha eşitsiz hale gelen eğitim politikaları nedeniyle ülkemiz her alanda ileriye değil, geriye gider hale gelmiştir.

Ekonomik krizden tutun da çevre felaketlerinin, beyin göçünün, adaletsizliğin, tacizlerin, tecavüzlerin, kadın cinayetlerinin ve her alanda artan suçun temel nedeni, çağdaş, laik ve bilimi önceleyen, bir eğitim sistemini uygulamaya koymadığımız içindir.

Rantçı, piyasacı anlayışla, her yıl daha fazla özelleştirilen, parası olanın satın alabileceği bir metaya dönüştürülen siyasallaştırılan ve neredeyse tüm yönetici kadrolarının iktidara yakın liyakatsiz kişilerden oluşturulduğu, cemaat ve vakıfların gün geçtikçe daha fazla etkili olduğu, bilimden ve çağdaşlıktan uzaklaşan bir eğitim sisteminin ülkemize olumsuz sonuçları ağır olmaktadır. “dedi.

Öğretmene sahip çıkılmıyor

Açıklamasında öğretmenlerin sorunlarına dikkat çeken CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan bu konuda da şu görüşleri ileri sürdü. “Öğretmenine sahip çıkmayan, 3600 ek gösterge gibi en somut özlük hakkı talebini, söz verilmesine rağmen gerçekleştirmeyen, eğitim ve yaşam koşullarını iyileştirmeyen, eşit çalışma koşulları sağlamayan, binlerce atama bekleyen öğretmeni kadrolu olarak kamuya atamak yerine, mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlik ve ücretli öğretmenlik uygulamalarıyla okullarda eğitimi sürdürmeye çalışan bir anlayışla nitelikli bir eğitim verilmesi mümkün değildir.

Birçok okulumuzda fiziki yetersizlikler nedeniyle eğitimde aksamalar olduğu, stratejik planlarda öngörülen zamanda tekli eğitime geçilemediği, güvenlik, ısınma, temizlik gibi zorunlu ihtiyaçlarının bile halen velilerden alınan zoraki bağışlarla karşılandığı bir gerçektir. Devletin birinci önceliği geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli koşullarda eğitim almalarını sağlamak olmalıdır. Öğrenci başına toplam öğrenci giderleri OECD ortalamasının yarısından daha azdır. Oysa eğitime yapılan yatırım ülkemizi her alanda kalkındıracak, gerek demokratikleşme gerekse ekonomik gelişmişlikte bizi üst sıralara taşıyacaktır.

Büyük Atatürk’ün; Millî Eğitim kavramını en özlü şekliyle ifade eden,  “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da esaret ve sefalete terk eder.” sözü de eğitimin önemini çok güzel bir şekilde anlatmaktadır.”

Anahtar Kelimeler:
Emine Gülüzar Emecan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.