banner460
banner128

EKREM BEY İLE ARAMIZI BOZMAK İSTEYENLER AVUCUNU YALAYACAK!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kendisiyle İBB Başkanı Ekrem Bey’in arasının bozma çabası içinde olunulduğuna işaret ederek, ‘Ekrem bey ile aramızı bozmaya çalışıyorlar.  Avuçlarını yalayacaklar ” dedi.

Başkan Yılmaz, kendisinin Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin de istemi doğrultusunda görev başlar başlamaz parti rozetini çıkartığını ve hiç kimseyi ötekileştirmeden; adil ve eşit şekilde hizmet üretmeye çalıştığını belirterek, ‘Ekrem bey’ den de aynısını bekliyoruz.” Dedi.

‘Ekrem bey parti rozeti mi takıyor?’ şeklindeki soru üzerine Yılmaz, “ Başlangıçta çıkarmıştı. Ancak başladığı noktada değil. Etkilemeye çalışıyorlar. Partilileri mi yoksa ittifak ortakları mı etkiliyor. Ama bu konuda bir etkileme gayreti var. Aramızı bozmaya çalışıyorlar. Avuçlarını yalayacaklar” dedi.

İBB Hizmetlerinin Silivri’ye gelmesi konusunda üzerlerine düşeni yaptıklarını,  kreşler için yerler verdiklerini de belirten Yılmaz, bundan sonra hizmetlerin gelmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti. Yılmaz, ‘İBB hizmetlerini sürükleye sürükleye Silivri’ye getireceğim’ dedi. Yılmaz bu arada bir soru üzerine de ‘Ekrem bey’in Beylikdüzü’nden Gümüşyaka’ya hızlı tren vaadi vardı. Nerede bu vaad’ diye sordu.

Başkan Yılmaz konuşmasının başında  19 Mayıs 1919’da yakılan bağımsızlık meşalesi sonucunda 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açıldığını hatırlatarak, ‘101. Yıl vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerini rahmet ve minnet ile andı. Yılmaz ayrıca sınırötesi operasyonlarda şehit düşenleri de rahmetle ve şükranla andı.

Salgın sürecinde hizmet ürettiklerini hatırlatan Başkan Yılmaz,  kendisinin hiç bir mazaret ileri sürmeden, ama –fakat kelimelerini kullanmadan Silivri halkına hizmet edeceğini ifade etti. Kimseyi; aç ve açıkta bırakmamaya çalıştıklarını ifade eden Yılmaz,  Sağlık hizmetlerine ihtiyacı olan insanların yardımına koştuklarını vurguladı.  “Koşan bir Belediye Başkanı “ olarak Silivri'ye hizmet etme iddiasıyla ortaya çıktıklarını hatırlatan Yılmaz, “Silivri kazanacak dedik. Ötekisi olmayan, sivri uçların törpülendiği bir Silivri hayaliyle yola çıktık. Silivrili ruhu, burada doğup büyüyen veya bir vesileyle buraya göçen herkes için çalışmalar planladık.İlçemizin dertleri, tasaları, kederleri etrafında Silivri ruhunu ortaya koyduğumuz vakit o problemleri çözme adına el ele tutuşacağız ve bir bakmışınız ki fikri, siyasi düşüncesi gereği yan yana gelmesini hayal dahi edemediğiniz insanlar el ele tutuşmuş, ilçemiz için mücadele ediyor. Birçok sosyal, kültürel faaliyetlerde bunun örneklerini canlı olarak yaşadık.”dedi.

“Sırt üstü yere serilmiş belediye devraldık”

Göreve geldiklerinde kendi ayakları üzerinde durmak bir yana, finansal açıdan sırt üstü yere serilmiş, bütün moral motivasyonunu kaybetmiş, temizlik işçisinden Başkan Yardımcısına kadar olmazlarla donanmış, hizmetlerin adeta tıkandığı bir beledriye devreldıklarına ifade eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz şöyle konuştu.  “İlk yılımızda kişilerin, kurumların, herkesin güven duyduğu, kendi ayakları üzerinde duran, kurumsal kimliği oturmuş bir Silivri Belediyesini hedefledik. 2018 Yılında bize yaklaşık 33 Milyon lira bütçe açığıyla bir Belediye devredildi. Aynı mantıkla devam edilse beş yıl görevde kalacağınızı varsayarsanız yaklaşık 300 Milyona dayanmış borcu 500 Milyona kadar çıkartır, ya bu göreve devam edersiniz ya da bir başka arkadaşa devredersiniz. Sonuçta her yıl 30-35 milyon borçlanan ve bu borç yükünü taşınması artık imkânsız hale gelen bir belediye ile karşı karşıyaydık. 2019'da bütün zorluklara rağmen yılı denk bütçeyle kapattık.

Kuruş borçlanma yok 

2019-2020, iki yıl boyunca Silivri Belediyesi tek kuruş borçlanmadı. Aldığı borçlanma yetkilerinin hiç birini kullanmadı. Kredi kullanmadı, faiz ödemedi. 2020 Yılında Silivri Belediyesi yüzde 11.38, yaklaşık 35 Milyon lira bütçe fazlası verdi. Bu şu demek; siz bütçe açığı verip borçlandığınızda müteahhitler aracılığıyla yapmış olduğunuz hizmetleri pahalıya satın alırsınız. Müteahhit size bir iş yapmaya karar verdiğinde, o işi yapacağı teklifi hazırlarken Silivri Belediyesindeki ödeme koşullarını da göze alıp finans maliyetlerini de onun içine koyup size öyle bir teklif sunar. Kaba bir ifadeyle 1 liralık işi 3-4-5 liralara yaparsınız. Bu artarak devam eder. Bu yük kimin üzerinde? Silivri'de yaşayan vatandaşların üzerinde. Yüksek borçlanma, yüksek faiz v.s. yapmanız gereken rutin hizmetleri, sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerini bir kenara bırakın, yapamaz hale gelirsiniz.”

Çalışanların tek kuruş alacağı yok

Bir önceki yönetimden kalan işçilerin ikramiye, denge tazminatı, kıdem tazminatı, ihbar, emekli ikramiyelerini ödediklerini söyleyen Başkan Yılmaz, şu anda emekli olan personelin ikramiyesinin tamamını 15 gün içinde aldığını belirtti.  Yılmaz, “Bütün olumsuzluklara rağmen artık Silivri Belediyesi maaşları, ikramiyeleri, tazminatları günü gününe, kuruşu kuruşuna saatinde ödeniyor. Silivri Belediyesinin artık işçisine tek kuruş borcu yok.”dedi.

 Hedef Marka Kent Silivri

Silivri'de yaşayan herkesin Silivri'yi yaşayacağını vaad ettiklerini hatırlatan Başkan Yılmaz, “ Herkesin kendisinden bir parça bulduğu ama koyduğumuz hedefte Marka Kent Silivri'ydi. Silivri'yi emekliliğini yaşamak, bir hafta sonu geçirmeyi arzu edilen Marka Kent haline getirmeyi hedefledik. 2021-2022 -2023 önümüzdeki üç yılda göreceksiniz Silivri, rakibi gibi görünen birçok il ve ilçenin önüne geçerek marka, tercih edilen ve arzulanan kent hayaline hep beraber kavuşacağız.”diye konuştu.

Selimpaşa kültür sanat merkezi

Daha sonra soruları yanıtlayan Yılmaz, bir soru üzerine Selimpaşa’da Fenerbahçe Üniversitesine verilen tarihi binada müzik ve sanat çalışmalarının yapılacağını,   Selimpaşa kent meydanında bulunan cafenin de bir ihale olmaz ise belediye tarafından çalıştırılması konusunu gündeme alacaklarını ifade etti.

"Tarım’da örnek olacağız"

Yılmaz ayrıca bir başka soru üzerine TÜRAM’ın çok önemli bir proje olduğunu ancak geçmiş yönetim sürecinde amacına uygun olarak çalıştırılamadığını belirterek, kendilerinin tarım konusunda yapacakalrı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olacaklarını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.