banner460
banner128

Denizlerimizi kurtaralım

Tv kanallarında ve sosyal medyada denizlerimizin ne de çok kirlendiğini görüyor , çok üzülüyorum.Herkes önüne gelen her şeyi sıkılmadan ve utanmadan denize atıyor. Böylesi bir kirli denizler ve yerle bir edilmiş bir Ülke bırakıyorsunuz biz gençlere. Peki anladık o halde bizler nasıl bir ülke ? Ve Dünya bırakacağız bizden sonra gelecek olan kuşaklara bunu hiç düşündünüz mü ?

Çevre bakanı hemen olaylara ve salyalarla yerle bir olmuş , görüntü kirliliği sergileyen denizlerimizi temizlemenin , kurtarmanın ve eskisi gibi masmavi şekle gelebilmesi için acil ve süper çalışmalar yapmalı.

Denizlerimizi kirletenleri de her şekilde eğitmeliyiz anlamayıp kirletmeye devam edenlere de cezalar verilsin. Gerekirse bu konuda yasalar yapılsın. Denizleri kirlenmiş ve yüzülemeyecek hale gelen bir ülke olabilir mi ?

Ressamların tablolar bakıp ilham aldığı müthiş sanat eserleri yaptıkları tablolara konu olan denizlerimizi böyle ilgisiz ve kirli görmek istemiyoruz.

Bu sadece kirlilik değil aynı zamanda sınırsız canlı barındıran denizlerimiz mikroplarla dolduğunda tüm deniz canlılarını da kaybetmiş olmazmıyız ?

Her tür pislik ve çevre kirliliğine elimizden geldiğince dikkat etmeliyiz. Hijyen ve temiz tutmak , örnek insan , örnek halk , örnek ülke olarak kendimizle ve koruduğumuz doğa , denizlerimizle rol model alınabilecek bir ülke olmalıyız.

Denizlerimize sahip çıkmayıp koruyamazsak çok geç kalmış oluruz. Bu gün denizlerimizi koruyamazsak yarın ormanlarımızı ve bu koruyamamalar çoğalırsa insanlarımızı bile koruyamaz hale geliriz. Çevreci olmak çok önemli ve çok anlamlıdır. Kirletmek , yok etmek çok kolay ama ama temiz tutmak , korumak bu konularda örnek insan örnek halk olmak çok çok daha önemli diye düşünenlerden olmalıyız.

Ay ışığında masmavi ve seyredilmesi bile insanı çok mutlu eden manzaralar ve denizlerimiz bizler için kendilerine düşen her görevi , her güzelliği b izlerden esirgemeyip bizleri çok çok mutlu ediyorsa ; bizlerde onları koruyup , temiz tutmakla gönüllü görevli olmalıyız.

Turizm sektöründe mavi bayrak diye bir deyim var. Parantezi açmak gerekirse en çok temiz ve hijyen y,zmeye müsait sağlıklı bölgeler anlamına geliyor bildiğimö kadarıyla.

İçinde bulunduğumuz bu turistik mevsim nedeniyle ülkemize yerli yabancı turistler gelecekler ve onların denizlerimizi bu halde görmeleri bizim ayıbımız olur. Bunu kabul etmiyoruz biz gençler ne yapılıp yapılsın ve zaman kaybetmeden denizlerimizi ilgili yetkililer kurtarsınlar korusunlar. Bu önemli görevlerini yerine getirirlerken her gencin gönüllü olarak katılacağını da düşünüyorum.

Bu hafta bu önemli konuyu yazmak istedim. Olay sadece denizlerimizle kalınmamalı çevre ve orman aynı zamanda doğadaki yaban hayvanları da korumalıyız diye düşünüyorum. Bir çok yaban hayvanlarının nesli bile tükendi. Onları koruyamadık bu bizim eksiğimiz ve ilgisizliğimiz olmalı.

Sağlıkla kalın efendim değerli durum gazetesi okurları.Sağlık ve mutluluklar her zaman sizlerin olsun..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.