banner460
banner128

Cumhuriyet Çınarı'nın eserleri BAKSM'de

Türkiye Cumhuriyeti tarihine sanatıyla dokunan usta ressam ve hat sanatçısı Etem Çalışkan’ın “Noktadan renklere ironi” isimli sergisi BAKSM’de sanatseverlerle buluştu. Galeri Bedri Rahmi salonunda açılan serginin 30 Kasım’a kadar devam edeceğini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Etem Çalışkan, Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerinin yaşayan en simge isimlerinden bir tanesidir. Bütün komşularımızı hat ve kaligrafi üstadının sergisine bekliyorum.” dedi.

7.Beylikdüzü Resim Çalıştayı’nın onur konuğu olan usta ressam, kaligrafi ve hat sanatçısı Etem Çalışkan’ın eserleri Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde bulunan Galeri Bedri Rahmi salonunda sergilenmeye başlandı. Sanatçının “Noktadan Renklere İroni” isimli sergisinde; Atatürk portreleri serisi ile hat ve kaligrafi tekniğiyle oluşturduğu kıymetli eserleri sanatseverlerle buluştu. Açılışta konuşma yapan usta sanatçı Etem Çalışkan, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılı geliyor. Bu sergiyi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılını karşılama sergisi olarak görüyorum. Sayın Başkanımızın gösterdiği yakın ilgiye de teşekkür ediyorum.” dedi. Sergiyi Belediye Başkanı Çalık ve eşi Zehra Çalık ile birlikte gezen Çalışkan, tüm eserlerinin hikâyesini anlattı. Sergi açılışının ardından ise Nihat Böke’nin moderatörlüğünde, Başkan Mehmet Murat Çalık ve Etem Çalışkan’ın katılımıyla sanat, tarih ve Cumhuriyet üzerine keyifli bir söyleşisi gerçekleşti. Büyük ilgiyle karşılanan sergi, 30 Kasım tarihine kadar sergilenmeye devam edecek.

“Etem Çalışkan, Atatürk devrimlerinin yaşayan en simge isimlerinden bir tanesidir”

Pandeminin olumsuz etkilerini ortadan kaldıracak şeylerin başında sanatın geldiğini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “7.Beylikdüzü Resim Çalıştayı’nı birbirinden değerli sanatçılarımızla birlikte başlatmıştık. Sanatın hem iyileştirici hem de birleştirici ve bütünleştirici bir gücü var. Etem Çalışkan, Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerinin yaşayan en simge isimlerinden bir tanesidir. Anıtkabir kitabelerini hat sanatıyla yazan, Atatürk’ün imzasını çalışan ve Atatürk’ün imzasından ilham alarak birçok sanat eserini ortaya çıkaran, hat ile kaligrafiyi muhteşem kullanan bir değerdir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olduğu sürece Etem hocamın çizgileri ve duygusu da var olmaya devam edecek. Bütün komşularımızı hat ve kaligrafi üstadının sergisine bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.