banner460
banner128

CHP:Çatalca kaçak cennetine çevrildi

CHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet S.Çoban, belediye meclis üyeleri ile birlikte Çatalca Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaparak Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’i ‘Kaçaklara göz yummak ve ilçeyi kaçak cennetine çevirmekle itham’ etti.  CHP İlçe Başkanı Çoban’ın açıklaması şöyle:
Sevgili Çatalca’lılar bugün Çatalca Belediye Meclisi Çatalca’daki demografik yapıyı bozacak bir karar almak üzere. Gökçeali Mahallemizde bulunan bir tarım alanına taşkın su alanına imar plan tadilatı yapıyor.
Ulusal ve yerel Medya‘dan da takip ettiğiniz üzere Gökçeali Yolu üzerinde yapılan kaçak binaya imar plan tadilatı yapılması isteniyor. Arkadaşlar bunu yapmakla Çatalca’da iki şeyin önünü açıyorlar.
1- Artık Çatalca’da yapılan her kaçak yapı yasallaşabilecek. Kaçak bina yapan kişi Çatalca Belediyesi‘ne başvurarak ben imar planı yapmak istiyorum arazinin bir kısmını da dini tesis alanı yapmak istiyorum dediğinde bütün kapılar önüne açılacak. Şu an Çatalca’da kaçak yapı sayısının 15.000 lerde olduğunu söylersem konunun ne kadar önemli olduğunu anlarsınız sanırım.
2-Sayın Üner’in Belediye başkanlığı döneminde satılan ve yapılan kaçak binalara baktığımızda tarikatlara nasıl kucak açtığını görürsünüz. İzzettin, YETİM vakfı’na satıldı Çanakça Lübnanlara kiralandı ve son olarak Gökçeali Mahallesi İsmailağa Cemaatinin Örgütlenme merkezi haline getiriliyor. Sayın Başkan Üner bu hızla devam ederse Çatalca tarikat örgütlenmelerinin Merkezi haline gelecektir.

“Çatalca’nın tarihini yok ediyorsunuz”

Burada yapılmak istenen ne bir mescit nede bir dini tesisdir , burada yapılmak istenen bir dayatmadır bir güç gösterisi bir gövde gösterisidir. Ben böyle istiyorum bu olacak demekle olmaz. Artık ülkede ben yaptım oldu düşüncesinden çıkmak gerekir. Yaşadığımız bölge ile ilgili bir karar verilecekse toplumun dinamiklerinde STK’larda Çatalca kamuoyunda tartışılması lazım. Daha önce satılmasına itiraz ettiğiniz her yeri sattınız. Çatalca’yı kaçak cennetine çevirdiniz. Tarihi Çatalca stadını yıktınız ne idüği belirsiz bir proje yaptınız. Çatalca’nın tarihini yok ediyorsunuz beyler bu hırs nedir bu ilçeye öfkeniz neden?

Dini tesise değil dayatmaya karşıyız”
Sanmasınlar ki bizler dini tesislere kar
şıyız hayır yapılan dayatmaya karşıyız. İlçemizde bir mescid veya cami ihtiyaçsa bunu ilk biz onaylarız. Eğer bir mescit yapılması ihtiyaçsa Çatalca Belediyesi’nin imar planlarında dini tesis alanı yapılmış bir çok yerimiz var gelin buraya yapalım. Hepimiz taşın altına elimizi koyalım. İmar planında yeni bir yer yaratmak gerekiyorsa oturalım mecliste grubu bulunan tüm partilerle birlikte yeni bir alan yaratalım. Arkadaşlar burası taşkın olan, 2009 yılında yaşadığımız sel felaketinde neler olabileceğini gördük o bölge sular altındaydı. Yeni olası bir felakette bölgede neler olur bilinmez.
Unutmayalım bugün yaşadığımız felaketin 12.yıldönümü
Artık yeter Sayın Üner Başkan”

Anahtar Kelimeler:
çatalca Kaçak CennetiChp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.