banner460
banner128

CHP Sözcüsü Kırkıcı: İBB'de imamoğlu'na destek olup-olmamak kanaatlerimizi etkiler!

Silivri CHP Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’in İBB Meclisi’nde İmamoğlu’na destek olup - olmamasının kendilerinin de kanaatlerini etkileyecek bir faktör olabileceğini bildirdi.

Silivri Meclisi’nde satılması planan bir parselle ilgili olarak Başkan Volkan Yılmaz’ın’ “bu normaldir. İmamoğlu’da yapıyor’ demesi üzerine CHP Sözcüsü Kırkıcı, ‘siz İmamoğlu’na olumlu oy verdiniz mi)’ diye sordu. Başkan Yılmaz bu soruyu”Benim İmamoğlu’na olumsuz oy vermem sizin bana olumsuz oy vermenize nedenmidir?” sorusuyla yanıtladı.  CHP sözcüsü Kırkıcı ise ‘ Bir tür sebeptir tabi.” Yanıtını vererek, Yılmaz’ın İmamoğlu’na destek olmamasının kendilerinin de Yılmaz’a destek olmalarına engel olacak bir faktör olabileceğine  işaret etti.

Silivri Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci oturumunda mali durum hakkında bilgi veren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, görevde bulunduğu 9 ay içerisinde 18 Milyon 700 Bin TL borç ödemesi yapıldığını açıkladı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz; sürdürülemez borçlarla belediyelerin borç batağına saplanmış durumda olduğunu belirtti.

Yılmaz, “Türkiye Belediyeler Birliğinde daimi encümenim; zaman zaman oradaki toplantılara katılıyorum. Anadolu'daki çok küçük belediyelerin Birlik'ten iş makinası talepleri oluyor. Bilançolarına baktığımızda bütçesi 10 Milyon TL olan belediyelerin 30 Milyon TL borcu olabiliyor. Yine İstanbul'da bütçesi 1 Katrilyona yaklaşan belediyelerimiz var ama 2 Katrilyona yakın borçları bulunuyor.” Dedi.

Civar v ekendi belediyelerinin borç yükünün sürdürülebilir olmadığını kaydeden Yılmaz,  O zaman yeni bir hikaye yazmaları gerektiğini ifade etti.  Yılmaz, “Bir tasarruf etmek, iki gelirleri arttırmak zorundayız”  dedi.

 “Silivri Belediyesinin firma ve personel borçları, İller Bankası, yapılandırma borçları dahil yaklaşık 18 Milyon 700 Bin TL borç kapaması yapmışız” diyen Yılmaz,  “İstanbul'da 39 ilçe var. Borcun oranına göre borç kapatma yüzdesi olarak Silivri Belediyesinin üzerine çıkan bir belediye yoktur.”şeklinde konuştu.

İmamoğlu kriteri

Daha sonra Selimpaşa’da satılması planan iki parselle ilgili konuşan  Yılmaz, “Belediyeler iş yapabilmek ve borç ödeyebilmek, faiz yüküne düşmemek için gayrimenkullerini satabilirler. Bunu İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu da yapıyor” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı'nın, “Ekrem İmamoğlu'na olumlu oy verdiniz mi?” sorusu üzerine ikili arasında şu diyalog yaşandı:

Yılmaz: Benim Ekrem İmamoğlu'na olumsuz oy vermem sizin bana olumsuz oy vermenize neden midir?

Kırkıcı: Bir tür sebeptir tabi..

Yılmaz: Buna göre mi reflekslerinizi ayarlıyorsunuz?

Selimpaşa'daki iki arsanın satışı konusuna CHP ret oyu kullanırken, karar oyçokluğuyla geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.