banner460
banner128

CHP Silivri Koçá sadırıyı kınadı

CHP Silivri İlçe Başkanlığı Gazeteci Kadir Koç’a yönelik  saldırıyı kınadı.  İlçe Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ‘Hiç bir şeyin basına şiddetin gerekçesi olamayacağı ‘ belirtilerek, saldırı esefle kınandı ve faillerin bir an önce yakalanması istendi.

CHP’den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

Günümüzde gazeteciler bir yandan iktidarın ağır baskısı, bir yandan bazı çevrelerin tehdit, hedef gösterme ve fiziksel saldırılarıyla karşı karşıyadır. Bu ortamda da hak odaklı, insan odaklı, mesleğine gönül vermiş onurlu gazetecilerle dayanışma içinde olunması gerektiğini düşünüyoruz.

IFJ 2019 raporunda medya çalışanlarına yönelik saldırı ve tehdit olaylarının bu yıl içinde dikkat çekici biçimde arttığı ve 49 gazetecinin öldürüldüğünü açıklamıştır. Üzülerek belirtmek isteriz ki yaklaşık 200 tutuklu gazeteciyle güzel ülkemiz 'gazeteci hapishanesi'ne dönüşmüştür. Basın mensuplarını hedef alan bu çağ dışı anlayış sonucu gözaltılar, yeni davalar, hükümler, saldırı ve tehditler, ağırlaşan sansür halen devam etmektedir.

İlçemizin basın mensuplarından Hüryol Haber İmtiyaz Sahibi Kadir Koç’a önceki gece düzenlenen saldırıyı esefle kınıyor ve karşısında duruyoruz. Hiçbir şey basına şiddettin gerekçesi olamaz. Faillerin bir an önce yakalanmasını bekliyor Kadir Koç’a geçmiş olsun diliyoruz.”

Ne olmuştu?

Silivri’de Hüryol. Com adlı bir internet sitesinin sahipliğini yapan Kadir Koç, geçtiğimiz gece Silivri Sahili’nde tanımadığı sekiz kişinin saldırısına uğradığını açıklamıştı.

Anahtar Kelimeler:
Berker EsenKadir Koç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.