banner460
banner128

Çekirdeği tohum kendisi pekmez oldu

Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından atalık tohum elde etmek için üretilen karpuzlar hasat edildi. Hasadı yapılan karpuzların çekirdekleri tohumluk olarak ayrılırken geriye kalan karpuzlardan pekmez yapıldı.

Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde 15 farklı türde atalık tohumdan yetiştirilen karpuzlar hasat edildi. Ürünlerden elde edilen atalık tohumlar, tohum çoğaltma ve yaygınlaştırma çalışmaları ile üreticiler ve çiftçilerle buluşturulacak. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri çekirdekleri alınan karpuzları da değerlendirerek pekmez yapımına başladı. Elde edilen karpuz pekmezleri Silivri Gıda Bankası aracılığı ile Silivri’de yaşayan ihtiyaç sahipleri ailelere dağıtılacak.

YILMAZ: “KARPUZ PEKMEZLERİ İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ULAŞACAK”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, belediye arazilerinde yetiştirilen ürünlerin israf edilmeden tamamını değerlendirdiklerini söyleyerek, “Belediyemize ait tarım arazilerimizde ve seralarımızda tohum çoğaltma ve ürün geliştirme amacı ile birçok farklı türde ekim yapıyoruz. Her aşamasını takip ederek kayıt altına aldığımız ürünlerimiz olgunlaştığında hasat ediliyor. 15 farklı türde yetiştirdiğimiz karpuzlarımızın hasat işlemini yaptık. Çekirdeklerini tohum olarak ayırdığımız karpuzlardan geriye kalan kısmını da değerlendirerek karpuz pekmezi yaptık. Tarlalarımızda yetişen ve hasat edilen birçok ürün gibi karpuz pekmezlerini de Silivri Gıda Bankası aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.